Отборът на Испания е новия световен шампион по водна топка,

...
Отборът на Испания е новия световен шампион по водна топка,
Коментари Харесай

Испания триумфира със световната титла по водна топка след драматичен финал срещу Италия

Отборът на Испания е новия международен първенец по водна топка, откакто в трагичен край се наложи с 15:14 след осъществяване на дузпи над защитаващия купата си състав на Италия.

По този метод " Ла Фуриа Роха " взе реванш за загубата си на финала от " Скуадрата " преди три години в Гуанджоу, Корея и завоюва общо третата си международна купа след триумфите през 1998 и 2001 година.

Испанците можеха надалеч по-лесно да стигнат до триумфа, откакто шест минути преди края имаха удобен задатък от 9:6. Въпреки това съставът на Италия откри сили да стигне до равенството и по този начин първенецът трябваше да бъде избран след осъществяване на дузпи.

В последна сметка след общо 14 наказателни удара Испания стигна до мечтаната купа, с което се изравни с Унгария на второто място на най-успешните тимове в историята на Световните шампионати, като и двата отбора имат към този момент по три триумфа.

Въпреки днешното проваляне пък Италия остава най-титулувания състав в тази ранглиста със своите четири триумфа.

Малко по-рано през днешния ден пък в дребния край Гърция се наложи с 9:7 против Хърватия и сграбчи бронзовите медали от шампионата.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР