Отборът на Интер защити трофея си в турнира за Купата

...
Отборът на Интер защити трофея си в турнира за Купата
Коментари Харесай

Интер обърна Фиорентина с два гола на Лаутаро Мартинес и отново ликува с Купата на Италия

Отборът на Интер отбрани трофея си в шампионата за Купата на Италия, откакто във финала на " Стадио Олимпико " в Рим надигра с 2:1 състава на Фиорентина след поврат, а огромният воин за спечелилите бе Лаутаро Мартинес, който осъществя и двете попадения за " нерадзурите ".

По този метод миланският гранд стигна до втория си следващ трофей в конкуренцията и общо девети в историята, с което изравнява като втория най-успешен тим в шампионата след този на Ювентус, който е едноличен водач с 14 триумфа.

Финалът довечера обаче надалеч не стартира по мечтания метод за Интер, който се оказа догонващ след единствено три минути игра, когато Нико Гонсалес се възползва от неточност в защитата на " нерадзурите " и даде задатък на Фиорентина рано-рано в срещата.

Голът вдъхна в допълнение убеденост на " виолетовите ", които в първите минути изрично стояха по-добре на терена, само че последователно техният противник стартира да намира себе си.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Лаутаро Мартинес бе изведен в отлична позиция от Марсело Брозович и с акуратен диагонален изстрел матира Пиетро Терачано за 1:1.



Само осем минути по-късно Интер стигна и до цялостния поврат, когато Николо Барела центрира в наказателното поле, а още веднъж на вярното място бе Мартинес, който този път бе прецизен с мощен удар от въздуха.

През второто полувреме играчите на Фиорентина се пробваха да се върнат в битката и в заключителните минути сътвориха няколко съществени рискове пред вратата на " нерадзурите ", само че с пропуски се регистрира Лука Йович.

Така, Интер отбрани Купата на Италия и към този момент гледа към идващия огромен край, а точно този в Шампионската лига против Манчестър Сити на 10 юни в Истанбул.

Фиорентина пък ще би трябвало да изчака още малко за своята първа Купа след 2001-а година, само че пък " виолетовите " също имат късмет да стигнат до европейски трофей през актуалната компания, защото на 7 юни в Прага се изправят против Уест Хям в разногласието за трофея от Лигата на конференциите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР