Отборът на Интер стартира по шампионски новия сезон в Серия

...
Отборът на Интер стартира по шампионски новия сезон в Серия
Коментари Харесай

Интер с гръмък успех на старта на новия сезон в Серия А

Отборът на Интер започва по шампионски новия сезон в Серия " А ". За наслаждение на тифозите, завърнали се на " Джузепе Меаца ", " нерадзурите " надиграха Дженоа с4:0.

Срещата беше формален дебют на новия старши треньор Симоне Индзаги, който макар фрапантно понижения бюджет и раздялата с съществени фигури като Лукаку и Хакими, даде съществени индикации, че неговият Интер ще се брани до последно за отбрана на Скудетото.

Началото на дуела беше повече от оптимистично за домакините, които откриха още в 6-ата минута посредством словашкия си защитник Милан Шкриняр. Въпросният скочи най-високо при центриране от корнер на Чалханоглу и не остави никакъв късмет на Сиригу за 1:0.

След това самият турски национал - Чалханоглу, напредна с топка в крайници, замени подаване с Джеко и с мощен шут от междинна отдалеченост прати кълбото в долния ляв ъгъл - 2:0.

В 24-ата минута Един Джеко можеше да открие головата си сметка за " нерадзурите ", само че изстрелът му срещна напречната греда. В продължението на първата част ВАР анулира и гол на Иван Перишич заради засада.

Публиката на " Меаца " имаше мотиви за неодобрение и в 56-ата минута, когато обстановката се повтори. Хакан Чалханоглу отново откри мрежата на " грифоните ", само че малко по-късно видя и флага за засада.

В 74-ата минута пристигна време и за резервата Артуро Видал да се разпише измежду голмайсторите. С акуратен шут чилиецът осъществя за класиката.

В 87-ата минута на дуела опитите на Един Джеко най-накрая се увенчаха с триумф и босненецът доближи до дебютния си гол за Интер в формален мач. Таранът получи прелестно центриране от Видал и с глава насочи топката тъкмо под гредата за 4:0.

В идващия кръг Интер гостува на Верона, до момента в който Дженоа има ново мъчно предизвикателство - мач с Наполи.

В другия откриващ сезона в Серия А мач, стартирал в 19:30 българско време, отборът на Сасуоло завоюва гостуването си на Верона с 3:2.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР