Отборът на Интер спечели за първи път гостуването си на

...
Отборът на Интер спечели за първи път гостуването си на
Коментари Харесай

Конте отсече след победата над Наполи: Не играем на контри

Отборът на Интер завоюва за първи път гостуването си на Наполи от 1997 година и още веднъж се изравни с Ювентус на върха в Серия А. Това бе и победа №100 за Антонио Конте в шампионата и първа на “Сан Паоло”. Старши треньорът на “нерадзурите” похвали особено Ромелу Лукаку, който означи два от головете за триумфа.

“Статистиката не ме интересува изключително. Не мисля, че сме се играли защитно. Опитвахме се да пресираме Наполи надълбоко в тяхната половина, освен това през целия мач. Ние сме тим, който във всеки миг знае какво би трябвало да прави на терена. За благополучие, противниците ни почитат повече, в сравнение с медиите. Мнозина мислят, че печелим, тъй като играем на контри, само че нашият метод е различен”, съобщи Конте.

“Никога не е елементарно да победиш в Неапол и явно този триумф има огромна стойност. Показахме темперамент и натрупахме повече убеденост. Винаги има риск, когато пресираш противника в неговата половина, тъй като една неточност може да докара до големи свободни пространства. Избрах Алесандро Бастони да е титуляр вместо Диего Годин и в това няма нищо необичайно. Бастони е единствено на 20, само че се оправя отлично, извършва напътствията и е доста потребен за отбора. Искам от него само да е малко по-агресивен”, добави още италианският експерт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР