Отборът на Интер си върна второто място в Серия А

...
Отборът на Интер си върна второто място в Серия А
Коментари Харесай

Интер излъга Удинезе и си върна второто място в Серия А

Отборът на Интер си върна второто място в Серия А след триумф с 2:0 като посетител над Удинезе в дуел от 22-ия кръг. Успехът не пристигна по никакъв начин елементарно за " нерадзурите ", които стигнаха до успеха с два гола на Ромелу Лукаку през второто полувреме. Белгиецът откри в 64-ата минута, а в 71-ата от дузпа оформи крайния резултат.

" Нерадзурите " излязоха на " Фриули " за наложителна победа против непредсказуемите домакини и упованията за оспорвана борба се оправдаха изцяло. С успеха Интер събра 51 точки и изпревари Лацио за второто място. Лидер е Ювентус с 54.

Дебют в Серия А направиха трите нови попълнения в състава на Антонио Конте - Ашли Йънг, Виктор Мозес и Кристиан Ериксен. Капитанът Самир Ханданович обаче пропусна дуела заради травма. Той е с потърпевш пръст и може да не взе участие и в дербито на Милано против Милан идната седмица.

| TEAM NEWS

The 11 players Antonio Conte is sending out for #UdineseInter! #FORZAINTER pic.twitter.com/XR3wcgffEI
— Inter (@Inter_en) February 2, 2020 Така до Ромелу Лукаку от първата минута действаш младия Себастиано Еспозито.
Интер потегли мощно в офанзива от първата минута и скоро стигна до удар в очертанията на вратата посредством Кристиан Ериксен. Отговорът на Удинезе не закъсня. Родриго Де Паул стреля мощно отвън наказателното поле, само че ударът му беше отразен от Падели. Постепенно Удинезе овладя самодейността и играта се придвижи в половината на Интер. Това разреши на гостите да контраатакуват и да разкрият слабостите в отбрана на " фриуланите ". Към 30-ата минута играта позагуби от остротата си и забавните положения липсваха, с изключение на един удар на Ериксен минута преди края на постоянното време, който беше блокиран от защитник на Удинезе. В края на полувремето симулация на Де Паул вбеси треньора на Интер Антонио Конте, който реагира бурно. Така тимовете се прибраха на отмора без маркиран гол и всичко остана за решение през втората част.
| 64' - GOOOOAAALLLLL!

Beautifully tucked away by @RomeluLukaku9! #UdineseInter 0-1 pic.twitter.com/6enYFi5hdN
— Inter (@Inter_en) February 2, 2020
Втората част стартира динамично, а в 54-ата минута домакините имаха искания за дузпа, само че такава не бе отсъдена. В 60-ата минута защитата на Интер се пропука след офанзива по фланга. Последва центриране, което рикошира и топката попадна в оставения без контрол Де Паул, който стреля, само че неопределено. В последвалата офанзива се откри опция пред влезлия като запаса за Интер Алексис Санчес, само че той се забави с удара и в последна сметка топката беше отразена. В 64-ата минута се стигна до разкриване на резултата в интерес на Интер, откакто Ромелу Лукаку се възползва от разкрилата се пред него опция. Само четири минути по-късно белгиецът още веднъж можеше да се разпише, само че Удинезе оцеля след избавяне на Муса.

В 70-ата минута се стигна до дузпа за Интер след нарушаване на вратаря Мусо против Алексис Санчес. С осъществяването се зае Лукаку, който не сбърка и на процедура постави точка на разногласието. Десетина минути по-късно Лазаня можеше да върне едно попадение за домакините, само че ударът му мина край вратата. Резултатът се резервира до края и по този начин Интер записа своята девета попада от 11 мача против Удинезе, а дуелът беше пети подред против този противник без позволено попадение.
Удинезе - Интер 0:2 0:1 - Лукаку (64) 0:2 - Лукаку (71-дузпа)

Удинезе: Муса, Бекао, Де Майо, Нуйтинк, Ларсен, Фофана, Мандрагора, Де Паул, Сема, Окака, Лазаня.
Интер: Падели, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Мозес, Весино, Барела, Ериксен, Йънг, Лукаку, Еспозито. Серия А 22 кръг, неделя 2 февруари  Удинезе 0:2краен резулат  Интер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР