Отборът на Интер постигна много важен успех в битката за

...
Отборът на Интер постигна много важен успех в битката за
Коментари Харесай

Интер с много важен успех над Барселона

Отборът на Интер реализира доста значим триумф в борбата за излизане от груповата фаза на Шампионската лига, откакто победи Барселона с 1:0 вкъщи в мач от група С на шампионата. Пред 70 хиляди почитатели на " Сан Сиро " офанзивният халф на " нерадзурите " Хакан Чалханоглу означи единствения гол в дуела. Турският национал се разписа тъкмо преди почивката с прецизен изстрел по земя, завършвайки бърза контраофанзива на домакините.

През втората част играчите на Симоне Индзаги се защитаваха решително и съумяха да запазят преднината си, с цел да стигнат до влиятелен триумф. По този метод Интер към този момент има шест точки и заема второ място в групата, на три точки зад водача Байерн Мюнхен, който разруши Виктория Пилзен с 5:0 вкъщи в другия мач от групата. Барселона остава с едвам три точки от три изиграни мача и заема трета позиция във краткотрайното класиране.

В същото време Наполи продължи с впечатляващите си изяви от началото на сезона и разруши Аякс с 6:1 като посетител в мач от група А. В първите си два мача от груповата фаза италианският клуб победи Ливърпул (4:1) и Рейнджърс (3:0), а в сряда вечер и Аякс пострада от безпощадната офанзива на неаполитанци.

Двубоят на " Йохан Кройх Арена " в Амстердам стартира чудесно за домакините, които поведоха в резултата още в 9-та минута с гол на централния нападател Мохамед Кудус. Играчите на Лучано Спалети дадоха отговор бързо и изравниха седем минути по-късно посредством Джакомо Распадори. Още преди почивката гостите към този момент имаха преднина от два гола след попадения на Джовани ди Лоренцо и Пьотр Желински. Футболистите на Наполи не понижиха оборотите през втората част и вкараха нови три гола, дело на Распадори, Квича Кварачкелия и Джовани Симеоне, до момента в който Аякс приключи срещата с човек по-малко след втори жълт картон на Душан Тадич в 73-та минута.

В другия мач от групата Ливърпул нямаше проблеми при семейството си на Рейнджърс и завоюва с 2:0 след голове на Трент Алекзандър-Арнолд и Мохамед Салах. По този метод Наполи води в класирането с цялостен актив от девет точки, три повече от втория Ливърпул, до момента в който Аякс заема трета позиция с три точки, а Рейнджърс е на дъното без извоювана точка.

Останалите резултати от вторник:

Група В

Брюж - Атлетико Мадрид 2:0

Порто - Байер Леверкузен 2:0

Група D

Марсилия - Спортинг Лисабон 4:1

Айнтрахт Франкфурт - Тотнъм 0:0. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР