Отборът на Интер постигна домакинска победа с 2:1 над СПАЛ

...
Отборът на Интер постигна домакинска победа с 2:1 над СПАЛ
Коментари Харесай

Интер се възползва от грешката на Юве и оглави класирането

Отборът на Интер реализира домакинска победа с 2:1 над СПАЛ в дуел от 14-и кръг на Серия А. Двете попадения за "нерадзурите " паднаха през първата част, а техен създател бе Лаутаро Мартинес. В началото на второто полувреме Матиа Валоти върна едно попадение, само че това бе всичко, за което СПАЛ имаше сили.

Интер бе по-активният тим през цялото време на срещата. В 16-ата минута Лаутаро Мартинес се възползва от неприятна интервенция в съперниковата отбрана, която даде опция на аржентинеца да доближи до границата на наказателното поле и да насочи страховит завършващ удар, с който изведе Интер напред в резултата.

След попадението обстановката не се промени и "нерадзурите " продължаваха да са единствената заплаха на терена. В края на първата част още веднъж Мартинес засече центриране на Антонио Кандрева и отхвърли Естрит Бериша със страховит удар с глава, който удвои задатъка на Интер.

СПАЛ обаче стартира втората част по напълно друг метод и още в 50-ата минута съумя да върне едно попадение посредством Матиа Валоти. Халфът навлезе в наказателното поле с неверотен самостоятелен рейд, който приключи с мощен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Самир Ханданович.

Интер не се уплаши от попадението и продължаваше да търси трети гол, с цел да възвърне двойния си задатък. Матиас Весино откри празно пространство в наказателното поле, само че пропиля шанса си, откакто ударът му мина настрана от лявата греда.

До края на срещата липсваха рискови обстановки и резултатът се резервира.

Така Интер се възползва от неверната стъпка на директния си съперник - Ювентус и оглави класирането в Серия А. "Нерадзурите " събраха 37 точки, с една повече от "Старата госпожа ". СПАЛ, от своя страна, се бори за напълно друго, а точно да не изпадне. Отборът се намира на нежеланото предпоследно място със единствено 9 точки в своя актив.

Резултати от останалите срещи в Серия А:

Лацио - Удинезе КР 3:0
/ 1:0 Чиро Имобиле 9', 2:0 Чиро Имобиле (д.) 36', 3:0 Луис Алберто (д.) 45+1'/

Парма - Милан КР 0:1
/ 0:1 Тео Ернандес 88'/
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР