Отборът на Интер победи с 2:0 като гост състава на

...
Отборът на Интер победи с 2:0 като гост състава на
Коментари Харесай

В Интер се радват, че са по-близо до полуфинала, в Бенфика не са загубили надежда

Отборът на Интер победи с 2:0 като посетител състава на Бенфика в първи четвъртфинален дуел сред двата отбора от Шампионската, с което " нерадзурите " направиха решителна крачка към влизане в огромната четворка на най-престижния европейски клубен шампионат.

Успехът разумно зарадва и треньорът на италианския отбор Симоне Индзаги, който показа, че се надява неговите футболисти да повторят това си показване и на реванша в Милано след седмица.

" Много съм удовлетворен. По-близо сме до полуфиналите, само че ни следва и реваншът, който ще бъде сложен. Имаме добър задатък, само че остава още един мач. Бенфика се натъкна на Интер, който имаше доста воля и кураж. Бенфика е доста мощен тим, би трябвало да създадем същия мач и в Милано. Доволен съм и от първото полувреме, тъй като да играеш тук против толкоз мощен тим е доста мъчно. Ясно е, че първият ни гол ни донесе доста кураж. Това беше третият ни мач за 10 дни, календарът е пъклен, само че ние сме Интер, няма да оставим нито един шампионат настрани - без значение дали шампионата, Шампионската лига или Купата на Италия. Аз съм привикнал с рецензиите, това е част от специалността. Това, което желаех, е отговор от играчите. Чуваме и четем доста неща, само че сме спокойни и довечера видяхте представянето ни ", разяснява Индзаги.

Наставникът на Интер изрази задоволството си и от обстоятелството, че към този момент има разполагаем всичките си нападатели.

" Нападателите ни работиха добре, без значение дали това е Лукаку или различен. Сега имам разполагаем всички нападатели, четиримата са способни да играят на най-високо равнище ", съобщи Симоне Индзаги.

Неговият сътрудник в Бенфика Рогер Шмит пък показа, че " лисабонските орли " не би трябвало да губят религия в възможностите си за класиране за първи полуфинал в Шампионската лига от 1990-а година насам, когато шампионатът още е носил името Купа на европейските първенци (КЕШ).

" В Италия би трябвало да спечелим. Два гола пасив не е най-хубавото, само че би трябвало да имаме вяра. Беше равносилен мач с малко положения. През второто полувреме упражнихме по-голям напън, само че допуснахме гол. Опитахме са да създадем положения, само че не е елементарно против този тим, който се пази с доста играчи ", съобщи Шмит.

Германският експерт разяснява още и обстановката за дузпата, при която Ромелу Лукаку оформи крайния резултат 2:0 в интерес на Интер, като съгласно треньора на Бенфика не е трябвало да бъде отсъждан 11-метров углавен удар.

" Според мен дузпата беше неверно решение на съдията. Като споделям това, мисля, че ние направихме най-хубавото. В този шампионат играем непрекъснато против доста положителни тимове, които са и доста ефикасни и съумяват да печелят този вид дуели. Няма да е елементарно да играем в Милано с два гола закъснение, само че би трябвало да нападаме и в това време да не позволяваме попадения ", приключи Рогер Шмит.

Реваншът сред Интер и Бенфика в Милано ще бъде идната сряда (19 април) от 22.00 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР