Отборът на Интер победи Милан в прочутото „Дерби дела Мадонина“

...
Отборът на Интер победи Милан в прочутото „Дерби дела Мадонина“
Коментари Харесай

Интер схруска Милан в дербито, вратар спаси росонерите от разгром

Отборът на Интер победи Милан в фамозното „ Дерби каузи Мадонина “ с 2:0 в огромния конфликт от 4-тия кръг на италианската Серия А. Попаденията в актива на „ нерадзурите “ пристигнаха след голове на Марселона Брозович в 49-та минута и Ромелу Лукаку в 78-та минта.

По този метод Интер записа своята 4-та победа през актуалната акция и продължава своя марш под управлението на Антонио Конте. Милан пък продължи съмненията си през сезона, записвайки своята 2-ра загуба, при една две победи от общо 4 мача.

Цялото първо полувреме мина под диктовката на играчите на Конте. Първо в 11-та минута се стигна до напрежение пред вратата на Милан. Левият защитник на "росонерите " Рикардо Родригес върна топката извънредно рисковано към вратаря Донарума, което за малко да разреши на Лаутаро Мартинес от състава на Интер да се възползва. В последна сметка топката беше извадена в корнер след намесата на стража.

Положенията продължиха по-късно. В 18-та минута, След хубава контраофанзива Стефано Сенси изведе Ромелу Лукаку самичък против Джанлуиджи Донарума. Белгиецът стреля в далечния ъгъл, само че италианският пазач се оправи чудесно, след което и бранителите на "росонерите " почистиха топката.

Следваше нов страховит двоен късмет за тима на Конте в 21-а минута. Първо Лаутаро Мартинес се оказа в отлична стрелкова позиция, само че ударът му още веднъж беше отразен с опитност от Донарума. Само минута по-късно пък, след безредие в наказателното поле на Милан Данило Д'Амброзио се ориентира най-бързо и насочи шут към вратата, който обаче рикошира от дясната странична греда.

Към края на първата част въпреки всичко имаше лек проблясък на вяра и за Милан. Полският нападател Кжищоф Пьонтек съумя да пласира хубаво центриране от левия фланг, което поадна на главата на Рафаел Леал, само че изстрелът на бразилеца профуча над вратата на Ханданович.

Второто полувреме най-сетне донесе стремежи резултат за Интер. В 49-та минута, След късо разиграване от директен свободен удар, Стефано Сенси откри Марсело Брозович на границата на наказателното поле, където хърватинът насочи удар, който рикошира в петата на нападателя на Милан Рафаел Леао и заблуди Донарума, който нямаше какво да направи с изключение на да изгледа по какъв начин кълбото влиза за 1:0.

Натискът на „ нерадзурите “ като че ли нямаше намаляване. В 61-та минута, след поредност от блокирани изстрели в последна сметка Стефано Сенси съумя да насочи прецизен подобен, само че Донарума избави. Кълбото въпреки всичко попадна на главата на Ромелу Лукаку, който обаче не съумя да насочи добре ударът си с глава и тя мина около вратата на Донарума.

В 78-та минута символичният посетител в този мач нанесе и последния удар по упоритостите на момчетата на Марко Джампаоло. Страхотна постепенна офанзива от "нерадзурите " беше довършена с брилиянтно центриране на Николо Барела и мощен удар с глава на Ромелу Лукаку за 2:0.

В края на срещата резултатът можеше да стане и типичен. Данило Д'Амброзио откри с съвършен пас нахлуващия напред Антонио Кандрева, който стреля, само че уцелия десния непряк дирек на вратата на Донарума.

По този метод Интер събира актив от 12 точки и заема еднолично първото място в класиране, като задатъкът на „ нерадзурите “ пред Ювентус е от 2 точки. Милан, от своя страна, остава на нежеланото 9-то място с 6 точки от 4 мача.

Съставите на двата тима:

Милан: Донарума, Конти, Мусакио, Романьоли, Родригес, Кесие, Билия, Чалханоглу, Сусо, Пьонтек, Леао

Интер : Ханданович, Годин, Де Фрай, Скринияр, Д’Амброзио, Барела, Брозович, Сенси, Асамоа, Лаутаро, Лукаку

Най-интересните моменти може да наблюдавате в идващите редове:

90+2 минута: Греда за Интер! Данило Д'Амброзио откри с съвършен пас нахлуващия напред Антонио Кандрева, който стреля, само че уцелия десния непряк дирек на вратата на Донарума.

78-а минута: Втори гол за Интер! Страхотна постепенна офанзива от "нерадзурите " беше довършена с брилиянтно центриране на Николо Барела и мощен удар с глава на Ромелу Лукаку за 2:0.

61-а минута: Пореден късмет за Интер. След поредност от блокирани изстрели в последна сметка Стефано Сенси съумя да насочи прецизен подобен, само че Донарума избави. Кълбото въпреки всичко попадна на главата на Ромелу Лукаку, който обаче не съумя да насочи добре ударът си с глава и тя мина около вратата на Донарума.

58-а минута: Нов прецизен изстрел към вратата на Джанлуиджи Донарума от страна на Марсело Брозович, само че той се трансформира в лесна плячка за стража на Милан.

49-а минута: Гол за Интер! "Нераздзурите " повеждат в резултата след разиграване от свободен удар. Стефано Сенси откри Марсело Брозович на границата на наказателното поле, където хърватинът насочи удар, който рикошира в петата на нападателя на Милан Рафаел Леао и заблуди Донарума, който нямаше какво да направи с изключение на да изгледа по какъв начин кълбото влиза за 1:0!

45-а минута: Шанс в края на полувремето и за Милан! Полският нападател Кжищоф Пьонтек съумя да пласира хубаво центриране от левия фланг, което поадна на главата на Рафаел Леал, само че изстрелът на бразилеца профуча над вратата на Ханданович.

35-та минута​: Отменен гол на сметката на Интер! Данило Д'Амброзио за следващ път се оказа на вярното място в наказателното поле на Милан, този път пробвайки да преодолее Донарума със задна ножица. Нова чудесна интервенция на стража на "росонерите ". При добавката Лаутаро Мартинес означи, само че голът беше анулиран поради засада и след инспекция на видео-асистент реферите,

21-а минута: Нов страховит двоен късмет за Интер! Първо Лаутаро Мартинес се оказа в отлична стрелкова позиция, само че ударът му още веднъж беше отразен с опитност от Донарума. Само минута по-късно пък, след безредие в наказателното поле на Милан Данило Д'Амброзио се ориентира най-бързо и насочи шут към вратата, който обаче рикошира от дясната странична греда. Късмет за Милан!

18-та минута: Огромен късмет за Интер! След хубава контраофанзива Стефано Сенси изведе Ромелу Лукаку самичък против Джанлуиджи Донарума. Белгиецът стреля в далечния ъгъл, само че италианският пазач се оправи чудесно, след което и бранителите на "росонерите " почистиха топката.

11-та минута: Първа сериозна обстановка в дуела и тя пред вратата на Милан! Левият защитник на "росонерите " Рикардо Родригес върна топката извънредно рисковано към вратаря Донарума, което за малко да разреши на Лаутаро Мартинес от състава на Интер да се възползва. В последна сметка топката беше извадена в корнер след намесата на стража.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР