Отборът на Интер надви Наполи като гост с 3:1 в

...
Отборът на Интер надви Наполи като гост с 3:1 в
Коментари Харесай

Интер срази Наполи за първи успех на „Сао Пауло“ от 1997-а насам

Отборът на Интер надделя Наполи като посетител с 3:1 в дербито на 18-ия кръг от италианската Серия А.

„ Нерадзурите “ поведоха още в 14-та минута посредством дежурния си голмайстор Ромелу Лукаку, който се възползва от неточност в центъра на терена, напредна с топка в крайници и не остави шансове на Алекс Мерет. Малко след приключването на половин час игра белгийският стрелец наниза второ попадение в мрежата на неаполитанци, този път след асистенция на Марсело Брозович. Малко по-късно обаче възпитаниците на Дженаро Гатузо се върнаха в дуела след точната асистенция на Аркадиуш Милик, който получи подаване от Хосе Кайехон.

През второто полувреме домакините владееха повече топката, само че все пак инкасираха трети гол, осъществен от другия нападател в редиците на Антонио Конте – Лаутаро Мартинес, в 62-та минута. До края на мача нямаше нови попадения и по този начин Интер записа първа победа на този стадион от 1997-а насам. Освен това съставът продължава гонитбата с Ювентус, който по-рано надигра безапелационно вкъщи Каляри с 4:0 след хеттрик на Кристиано Роналдо.

Двата отбора са с еднакъв брой точки на върха – по 45, само че първенците имат преимущество в директните мачове след триумфа си на „ Сан Сиро “ с 2:1. Наполи пък е осми, на пет точки от топ 6 и на цели 11 от топ 4. В идващия кръг отборът гостува на Лацио, който е в серия от девет следващи победи в лигата, а Интер приема вкъщи Аталанта в различен любопитен конфликт. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР