Отборът на Интер Милано постигна комфортна победа с 2:0 при

...
Отборът на Интер Милано постигна комфортна победа с 2:0 при
Коментари Харесай

Интер гледа смело към финала в Шампионската лига след комфортна победа над Милан


Отборът на Интер Милано реализира удобна победа с 2:0 при символичната си аудиенция на градския си противник Милан в първи дуел от полуфиналите в Шампионската лига.

„ Нерадзурите “ откриха резултата на стадион „ Джузепе Меаца “ още в осмата минута, когато Хакан Чалханоглу центрира от ъглов удар отляво на границата на вратарското поле на „ росонерите “, където Един Джеко се пребори с Давиде Калабрия и с изстрел от въздуха с вътрешната част на левия си крайник прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратаря Майк Менян, който бе като „ препариран “.

Интер удвои преднината си три минути по-късно. Федерико Димарко бе изведе по левия фланг и пусна паралелно подаване на границата на пеналтерията на Милан към Хенрих Мхитарян, който необезпокоявано нахлу централно в наказателното поле и с прецизен мощен удар означи второ попадение за „ Змията “.

След малко повече от четвърт час игра Интер се размина с трети гол, защото изстрел на Чалханоглу от далечно разстояние се отби в левия непряк дирек на стража Менян.

В 30-ата минута Симон Кяер задържа Лаутаро Мартинес в наказателното поле на домакините и основният рефер отсъди дузпа в интерес на „ нерадзурите “. 11-метровият углавен удар обаче бе анулиран, откакто обстановката бе преразгледана благодарение на системата за видеоарбитраж.

През второто полувреме най-чистата обстановка за попадение бе на сметката на Милан, като Сандро Тонали получи топката малко след границата в наказателното поле на Интер, само че мощният му изстрел се отби в десния непряк дирек и излезе в навън за наслада на стража на гостите Андре Онана.

Така съставът на Симоне Индзаги направи сериозна крачка към класирането на първи край в Шампионската лига след триумфа в шампионата през 2010 година.

Реваншът е във вторник, 17 май, от 22 часа отното на стадион „ Джузепе Меаца “.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР