Отборът на Хюндай потвърди, че Дани Сордо няма да кара

...
Отборът на Хюндай потвърди, че Дани Сордо няма да кара
Коментари Харесай

В Хюндай търсят дългосрочен заместник на Брийн

Отборът на Хюндай удостовери, че Дани Сордо няма да кара във всички оставащи надпревари до края на сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC). Оригинално испанският деец трябваше да дели третата кола на корейския производител с Крейг Брийн.

Смъртта на ирландеца след злополука по време на теста на Хюндай преди рали „ Хърватия “ обаче провалиха тези проекти. Още преди гибелта на Брийн беше оповестено, че Сордо ще кара в рали „ Португалия “ този уикенд, а през предходната седмица от Хюндай потвърдиха испанеца и за рали „ Сардиния “ при започване на юни.
 Хюндай разгласи водачите си за рали Хюндай разгласи водачите си за рали " Сардиния "
Програмата на Сордо до края на годината обаче остава неразбираема, като само Сирил Абитебул удостовери, че испанецът няма да кара във всички ралита. Той също по този начин посочи, че в Хюндай ще диря дълготраен заместител на починалия Брийн, а освен някой, който да кара в едно-две ралита през тази година.
 Дани Сордо сподели специфична каска в чест на Крейг Брийн Дани Сордо сподели специфична каска в чест на Крейг Брийн
„ Едно нещо, което мога да потвърдя е, че Дани няма да взе участие във всички ралита. Пилотите ни за всеки кръг ще бъдат обявявани навреме, защото към момента сглобяваме пъзела. Работим по въпроса, само че към момента е прекомерно рано да ви кажа каквото и да е. Единствено мога да разкрия, че не гледаме единствено за тази година, само че и за идната и за тази по-късно.

„ Не желая да вземаме водач, който просто да запълни празното място. Искам когато вземем някого, той да остане при нас дълготрайно. Нашите проекти са ние да сме тук още дълго време. Точно заради тази причина когато работим по пилотския състав за тази година би трябвало да мислим и за бъдещето “, съобщи Абитебул пред медиите преди старта на рали „ Португалия “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР