Отборът на Хитрино победи с минималното 1:0 Суворово в регионалния

...
Отборът на Хитрино победи с минималното 1:0 Суворово в регионалния
Коментари Харесай

Хитрино удари и Суворово, продължава напред за Купата на Аматьорската лига

Отборът на Хитрино победи с минималното 1:0 Суворово в районния полуфинал от шампионата за Купата на Аматьорската лига. Срещата, която се игра на безпристрастен терен - в Каспичан, бе следена от над 150 фенове, огромна част от които почитатели от Хитрино. Двубоят стартира равностойно, с разигравания най-вече в центъра на терена.

Първото по-сериозно състояние в срещата се откри пред Суворово. В 20-ата минута бърза контраофанзива на Хитрино, осъществена от Ивелин Василев, Христо Александров и Христо Станчев, едвам не свърши с гол, само че вратарят Неделчо Добрев невъзмутимо мазета шутираната топка в ъглов удар. Последваха нови офанзиви и към двете порти до края на първата част, само че все несполучливи.

След почивката Хитрино стартира по-често да нападна вратата на Добрев, който на няколко пъти трябваше да се намесва съществено. Ивелин Василев на два-три пъти се отскубна от отбраната на Суворово, само че и по този начин не можа да преодолее опитния Добрев. Христо Станчев и Христо Александров също имаха преференциални положения, само че без резултат. В 73-ата минута, след осъществяване на ъглов удар, топката с глава бе ориентирана в краката на Евгени Стоянов (Хитрино), който от рамките на наказателното поле шутира мощно и през куп играчи я заби в мрежата на Суворово.

Неочакваният процес на срещата за отбора на тандема Живко Бояджиев - Мартин Христов го подвигна на обезверен взлом. Заредиха се не една и две рискови офанзиви към вратата на Хитрино, само че отбраната, отпред с Боян Николов, Даниел Желев, Енес Кахриев и Явор Тодоров, беше на висота и не разреши на бързите нападатели да завладяват вратата им. В последните минути Хитрино едвам не вкара и втори гол. Ивелин Василев шутира мощно от рамките на наказателното поле, вратарят Неделчо Добрев мазета топката в краката на Расим Нурханов, който от 4-5 метра не съумя да откри очертанията на опразнената врата.

Даденото от основния арбитър 4-минутно продължение поизнерви огромна част от феновете на футбола, само че и това не докара до нищо съществено и за двата отбора и срещата приключи напълно закономерно предвид на показаното на терена с победа за Хитрино. Следващият съперник на Хитрино ще бъде спечелилият от дуела Бенковски (Бяла) - Кубрат 2016.

Салим Салих
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР