Отборът на Хетафе е бил много близо да вземе под

...
Отборът на Хетафе е бил много близо да вземе под
Коментари Харесай

Меси и Пеп едва не започнали в друг клуб, а не Барса

Отборът на Хетафе е бил доста близо да вземе чартърен Лионел Меси и да назначи Джосеп Гуардиола за собствен ментор. Това разкри клубният президент Анхел Торес.

"Дано Жоан Лапорта се върне на президентския пост, макар че не знам дали вторите престои са положителни. Винаги съм се разбирал с Лапорта. Той е доста занимателен човек и би било добре да се засечем с него. В първия или втория сезон на Меси неговото преотстъпване в Хетафе съвсем беше приключено. В последна сметка Франк Рийкард не одобри и си останахме единствено с желанието ", стартира Торес.

Веднъж с Чики Бегиристайн (тогавашният състезателен шеф - б.р.) бяхме дружно на европейски чоп в Швейцария. Идеята беше Михаел Лаудруп да поеме Барселона, а ние да вземем Гуардиола за негов заместител, защото първоначално Лапорта изобщо не беше уверен в назначението на Пеп ", показа Торес пред "Марка ".

След уволнението на Рийкард в края на 2007/08 вариантите за негов правоприемник бяха точно Лаудруп и Гуардиола. Датчанинът, който през въпросния сезон изведе Хетафе до край за Купата на краля и 1/4-финал за Купата на УЕФА, след това беше подценен за сметка на каталунеца. Междувременно, мадридчаните взеха решение да не му удължат контракта макар положителния сезон и подписаха с различен някогашен състезател на Барселона - Виктор Муньос.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР