Отборът на Херта победи с 2:0 у дома Байерн (Мюнхен)

...
Отборът на Херта победи с 2:0 у дома Байерн (Мюнхен)
Коментари Харесай

Херта нанесе първа загуба на Байерн

Отборът на " Херта " победи с 2:0 вкъщи " Байерн " (Мюнхен) на,,Олимпиащадион “ и по този метод им нанесе първа загуба през акцията в Бундеслигата. Домакините се изравниха на върха във краткотрайното класиране с първенците, а през днешния ден при триумф на " Борусия " (Дортмунд) или " Вердер " (Бремен) в шампионата ще има нов водач. За баварците това бе втора поредна неверна стъпка, откакто в предишния кръг те приключиха наедно като домакини с отбора на " Аугсбург ".

Възпитаниците на Нико Ковач започнаха по-добре срещата и нападнаха по-често вратата на противника, като удар с глава на Жером Боатенг от ъглов удар мина покрай задачата. Малко по-късно голмайсторът на " Байерн " Роберт Левандовски също стреля с глава, само че не съумя да означи.

Гостите се поувлякоха в нахлуване и бяха осъдени в 23-та минута. Центриране към Ведад Ибишевич бе отиграно с глава от офанзивния футболист, само че Мануел Нойер се оправи със обстановката. Топката обаче попадна в Саломон Калу, който бе фаулиран от Боатенг в наказателното поле и за съдията Марко Фриц не остана друго с изключение на да отсъди дузпа. Зад топката застана босненският нападател Ибишевич, който осъществя без съмнения за 1:0.

В 38-та минута Ариен Робен получи отлична опция да изравни, само че не можа да оползотвори остро подаване на Давид Алаба. В края на първата част изоставането на мюнхенци стана още по-голямо. Пас на Валентино Лазаро отляво откри Ондрей Дуда, който отблизо разстояние повиши на 2:0.
През втората част първенците пробваха да се върна в мача, само че безрезултатно. " Херта " се прибра в отбрана и чакаше неточности на противника, с цел да провежда контраатаки. До края " Байерн " не съумя да се завърне в срещата и за втори пореден път не съумя да вземе трите точки в шампионата.

Това бе и първа победа за " Херта " над баварците от 9 години насам. Днес краткотрайното класиране при триумф могат да оглавят тимовете на " Вердер " (Бремен) или " Борусия " (Дортмунд). " Бременските музиканти “ гостуват на " Щутгарт ", до момента в който " жълто-черните “ се изправят против " Байер " в Леверкузен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР