Отборът на Хебър Пазарджик постигна първа победа при новия си

...
Отборът на Хебър Пазарджик постигна първа победа при новия си
Коментари Харесай

Хебър обърна и разгроми Локомотив в София за първа победа под ръководството на Любо Пенев

Отборът на Хебър Пазарджик реализира първа победа при новия си треньор Любослав Пенев, откакто се наложи с 4:1 над Локомотив София като посетител на стадиона в квартал " Надежда ".

Пазарджиклии досега бяха вкарали единствено 13 гола в 27 мача, а в този момент в един нанизаха цели четири. Това е най-убедителната им победа от завръщането в елита, само че тя не ги мести напред в класирането, защото с 20 точки остават предпоследни.

Локомотив София търпи второ следващо проваляне в границите на три дни, откакто през тази седмица бяха победени и в шампионата за Купата на България с 3:2 от ЦСКА 1948. Сега с провалянето Локомотив остава 9-и с 37 точки и неспособност да се реалокират в топ 6, защото Локомотив Пловдив има 46 там и два мача до края на постоянния сезон.

Карлос Франса от Локомотив София прати топката във вратата на Хебър още в 4-ата минута, само че прегледът на обстановката със системата за видеоповторения (ВАР) сподели, че нападателят е бил в състояние на засада. Гостите от Пазарджик би трябвало да са признателни на това развиване на нещата, защото вратарят им Дебърлиев и Николай Николаев не съумяха да се ориентират и разрешиха на бразилеца да ги отстрани.

Доминацията на домакините откри израз в резултата в 16-ата минута, когато съдията Георги Иванов отсъди дузпа. Тя беше за задържане на Матеус Дуарте от Октай Хамдиев, а Антонио Вутов не сбърка от 11-те метра и даде преднина на своя отбор. Натискът на Локомотив продължи и Антонио Вутов можеше да се разпише за 2:0 в 34-ата минута, само че изстрелът му от 10-ина метра се спря в тялото на бранител на Хебър.

В края на първото полувреме хебърци започнаха да основават и повече напрежение пред вратата на Бубакар Гай. Те извършиха три следващи ъглови удара, един път удар на Стоян Стоичков беше блокиран преди да влезе във вратата. И в добавеното време Хебър изравни с помощта на Стефан Цонков. Алехандро Серано центрира от следващия ъглов удар, Ивайло Найденов се наведе, а Цонков с глава от 5-6 метра прати топката в мрежата за 1:1.

Второто полувреме продължи в същото неособено високо движение, само че първата опция за гол се откри 6 минути след началото му. Божидар Кацаров беше отхвърлен от отличната интервенция на вратаря Петър Дебърлиев, който избави равенството за гостите в този миг.

В 67-ата минута с много инцидентен и чудноват гол пазарджиклии излязоха напред в резултата. Те направиха контраофанзива, откакто Стоян Стоичков подаде диагонален пас на дясното крило, където беше незабележимия досега Лорен Маружин. Той центрира в наказателното поле, само че Арсенио Валпорт нанесе неблаговиден удар. Все отново топката потегли към вратата, там Георги Търтов нападна вратаря Бубакар Гай, който се сблъска със съотборника си Марио Петков. Петков опита да стане, само че с крайник добута топката в личната си врата.

След този гол локомотивци изгубиха инерцията в играта си и офанзивите им не вещаеха рискове за Дебърлиев. От това се възползваха играчите на Любослав Пенев, с цел да създадат успеха си по-убедителна. Две минути преди края на постоянното време гостите от Хебър стигнаха до трети гол. Арсенио Валпорт получи топката към границата на наказателното поле и стреля, само че топката се отби в страничната греда и се върна у Търтов. Крилото на " зелените " финтира двама бранители и простреля по земята вратаря Бубакар Гай за трети път.

В добавеното време стана и 4:1 за Хебър, откакто две запаси създадоха четвъртия гол. Лорен Маружин проби по дясното крило, възползвайки се от елементарно рухване на земята на бранител на столичани и сервира топката на Анте Живкович, който от три метра на празна врата нямаше по какъв начин да сбърка.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР