Отборът на хасковската ЕГ Проф. д-р Асен Златаров“ се класира

...
Отборът на хасковската ЕГ Проф. д-р Асен Златаров“ се класира
Коментари Харесай

Хасковската Езикова сред първенците в две национални състезания

Отборът на хасковската ЕГ „ Проф. доктор Асен Златаров “ се класира преди всичко в извършеното на 8 и 9 април в София Национално съревнование „ Практични финанси “, осведомят от учебното заведение.. Ден по-рано и отборът на гимназията BIOFIT се подреди измежду първите 8 в конкуренция с 46 тима от страната, като стигна до финалния кръг в националното съревнование по предприемачество " Учебна компания ". Ръководител и на двата хасковски тима е Дарина Влайкова, осведомят от езиковата гимназия.

В националното съревнование „ Практични финанси ” хасковската ПЕГ бе показана от Мариета Димитрова и Христена-Дивна Василева. Надпреварата по финансова просветеност е с фокус върху ръководството на персоналните финанси, като има за цел да активизира персоналния капацитет на участниците в гимназиален стадий на образование. Организатори са Министерството на образованието и наукатасъвместно с фондация „ Джуниър Ачийвмънт България “ (JA Bulgaria).

Програма „ Учебна компания “ е ориентирана към възпитаници на възраст 15-19 година от цялата страна без значение от вида на учебното заведение, в което се образоват. По време на образованието младежите минават през целия развой на материализиране на генерирана от тях концепция за основаване на личен бизнес във формата на действително дружество (ООД). Учебните компании имат опция да показват достиженията си, като вземат участие в районни надпревари във формат на търговски изложби, където се показват на щанд и биват оценени от жури. Отборите, посочили най-хубави резултати по време на районните надпревари, не престават присъединяване си в народен край, който се организира през месец юни в границите на Младежкия бизнес конгрес „ Изгряващи звезди “. Отборът на ЕГ „ Проф. доктор Асен Златаров ” BIOFIT е в състав: Калина Чавдарова, Мариета Димитрова, Делина Делчева и Симона Митева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР