Отборът на Хърватия стана вторият финалист в тазгодишното издание на

...
Отборът на Хърватия стана вторият финалист в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Хърватия ще спори с Швейцария за титлата на Хопман къп 2023

Отборът на Хърватия стана вторият финалист в тазгодишното издание на шампионата Хопман къп, откакто завоюва група " В " от шампионата, който за първи път в историята си се организира в Ница, Франция.

В последните си дуел от груповата фаза " ватрените " надиграха състава на Испания, воден от международния №1 Карлос Алкарас, с 2-1 победи.

Всичко стартира с дуела на сингъл при дамите, в който Дона Векич надигра Ребека Масарова с 6:2, 6:1, с цел да даде задатък на хърватите.

След това на корта излязоха Алкарас и Борна Чорич, които предложиха оспорван дуел, само че в последна сметка успеха бе за испанеца след 6:3, 6:7(6), 10-5.

По този метод крайният победител в конфликта трябваше да бъде избран в мача на смесени двойки, в който хърватите отразиха мачбол по пътя си към триумфа с 1:6, 6:4, 14-12.

Така, тимът на Хърватия се класира за огромния край на шампионата Хопман къп, в който Дона Векич и Борна Чорич ще спорят с отбора на Швейцария, за който играят Леонардо Риеди и Селин Наеф.

Любопитно е, че швейцарците са спечелили в последните две издания на конкуренцията през 2018 и 2019 година, когато на корта обаче бяха Роджър Федерер и Белинда Бенчич, а надпреварата към момента се организираше в Пърт, Австралия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР