Oтборът на Хърватия победи Португаия с 2:1 като гост в

...
Oтборът на Хърватия победи Португаия с 2:1 като гост в
Коментари Харесай

Хърватия срази Португалия в генералната си репетиция преди UEFA EURO 2024

Oтборът на Хърватия победи Португаия с 2:1 като посетител в другарска среща. Лука Модрич даде задатък на гостите с гол от дузпа в 8-ата минута.

В началото на второто полувреме Диого Жота изравни, само че в 56-ата минута крайният резултат бе завършен от Анте Будимир.

За " ватрените " това бе генерална подготовка преди началото на UEFA EURO 2024 на 14-и юни. " Мореплавателите " пък ще имат още една контрола преди началото на форума в Германия. Португалците ще срещнат в нея Ирландия.

В 7-ата минута на срещата Матео Ковачич бе препънат от Витиня в наказателното на " мореплавателите ", което докара и до дузпа. Лука Модрич. Ветеранът не сбърка и съумя да открие в интерес на " ватрените ".

Модрич беше близо и до втори гол, още в 11-ата минута. Той стигна до избита топка и шутира от границата на пеналтерията. Изпълнението му обаче мина настрана от задачата.

Продължиха мощните минути за гостите, като в 13-ата минута Ловро Маер се озова на добра стрелкова позиция. Добро избавяне на Ливакович отхвърли хърватския футболист.

В 17-ата минута Бернардо Силва получи в противниковото наказателно, той се настройки топката на левия крайник, само че таман преди да шутира бранител на гостите съумя да му избие топката.

Четири минути по-късно Йошко Гвардиол проби чудесно и нахлу в пеналтерията на " мореплавателите ". Бранителят стреля, само че около вратата на Диого Коща.

Крамарич опита шут от отдалеченост в 33-ата минута. След рикошет топката мина рисково покрай левия непряк дирек на противниковата врата. Последва корнер за " ватрените ", при който се стигна до удар на Йошко Гвардиол, който обаче бе неакуратен.

Пет минути по-късно Бернардо Силва центрира към Жоао Феликс, а той стреля с глава, само че над напречната греда.

В 43-ата минута гостите бяха доста покрай попадение. Първо удар на Крамарич бе избавен, а по-късно Станишич смъкна топката към Анте Будимир. Нападателят бе безусловно самичък и на чудесна позиция, само че от близко не съумя да насочи кълбото с глава в очертанията на вратата.

Роберто Мартинес предприе няколко смени на почивката. Диого Жота бе един от футболисите, появили се на терена. Само три минути след подновяването на играта нападателят на Ливърпул пък изравни резултата. Той получи на опразнена врата от Нелсон Семедо и не сбърка.

В 56-ата минута обаче хърватите още веднъж излязоха напред. Марио Пашалич нанесе мощен шут от границата на наказателното поле, а топката срещна напречната греда. След това до нея стигна Анте Будимир, който я прати в мрежата.

Бруно Фернандеш опита шанса си с изстрел от отдалеченост по земя В 65-ата минута. Топката мина рисково покрай вратата на Ливакович.

В 73-ата минута Педро Нето стреля отвън наказателното поле на " ватрените ", само че ударът му по земя не затрудни по никакъв метод стражът на гостите.

В 82-ата минута чудесна интервенция на Диого Коща избави " мореплавателите " от трети гол. Лука Сучич излезе очи в очи със стража на Португалия, само че не съумя да го преодолее.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР