Отборът на Хърватия е първият финалист в турнира Лига на

...
Отборът на Хърватия е първият финалист в турнира Лига на
Коментари Харесай

Хърватия на финал след драма с продължения

Отборът на Хърватия е първият финалист в шампионата Лига на нациите.

„ Шахматистите “ отстраниха домакина на завършващата фаза Нидерландия с 4:2 след продължения.

Те направиха поврат в постоянното време на мача, само че резервата Ноа Ланг вкара в 96-ата минута и прати полуфинала в продължения.

В тях обаче блесна различен състезател, появил се от пейката, както и неостаряващият Лука Модрич.

Маестрото на Реал (Мадрид) първо асистира на влезлия малко по-рано Бруно Петкович и той вкара за 3:2 в 98-ата минута, а в 116-ата самият Модрич осъществя втората дузпа за хърватите в срещата и оформи крайното 4:2.

Мачът в Ротердам стартира добре за домакините, които откриха с първия прецизен удар. Той бе дело на нападателя на Борусия (Дортмунд) Дониел Мален и с него Нидерландия поведе в 34-ата минута.

„ Лалетата “ се отдръпнаха на отмора с най-малък задатък, само че скоро след началото на второто полувреме гостите изравниха.

Лука Модрич лиши топката от Коуди Гакпо и нападателят на Ливърпул го задържа в пеналта, което се оказа задоволително за дузпа в интерес на Хърватия.

Андрей Крамарич извърши доста невъзмутимо наказателния удар и изравни в 55-ата минута с втория прецизен изстрел в срещата.

В 73-ата пък обратът стана факт, откакто Лука Иванушец центрира към наказателното поле, а Марио Пашалич засече в мрежата за 2:1.

В добавеното време вратарят на гостите Доминик Ливакович направи ужасно избавяне, само че в 96-ата минута бе матиран от Ноа Ланг, който ще е измежду съперниците на продадения от Лудогорец на Брюж нападател Игор Тиаго.

В продълженията обаче „ шахматистите “ нанизаха цели 3 попадения като последното от тях падна в 122-ата минута и бе анулирано след интервенция на ВАР поради засада.

Въпреки това, Хърватия към този момент е на финала и в неделя ще спори за трофея с спечелилия от другия полуфинал сред Испания и Италия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР