Отборът на Хаас във Формула 1 обяви, че ще продължи

...
Отборът на Хаас във Формула 1 обяви, че ще продължи
Коментари Харесай

Хаас задържа 19-годишен американец в отбора си

Отборът на Хаас във Формула 1 разгласи, че ще продължи да разчита на американеца Сантино Феручи като водач в програмата им за развиване. 19-годишният играч от Уудбъри, Кънектикът ще участва на всички надпревари и проби по време на стартиралия сезон.

Хаас: Не сме копие на Ферари, приказват се безумия!

Талантът се причисли към Хаас през 2016 година или другояче казано – година след историческия дебют на първия американски отбор във Ф1. Тогава Феручи взе участие в двудневни проби на „ Силвърстоун” и натрупа пробег от съвсем 1900 километра.

„ Радвам се, че Сантино се връща при нас в Хаас Ф1 и чакаме с неспокойствие да забележим развиването му във Формула 2”, разяснява шефът на тима Гюнтер Щайнер. „ Сантин е млад американски водачи с доста капацитет и ние поддържаме желанието му да пробие във Формула 1.”

Феручи взе присъединяване в заключителните 10 старта от предишния сезон във Ф2, като се състезаваше за тима на Тридент, а другояче стартира 2017-а в GP3 сериите. Първият му старт за 2018 във Формула 2 ще бъде при откриването на сезона в Бахрейн.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР