Отборът на Голдън Стейт Уориърс спечели четвъртия мач срещу Бостън

...
Отборът на Голдън Стейт Уориърс спечели четвъртия мач срещу Бостън
Коментари Харесай

Голдън Стейт отново изравни серията срещу Бостън, Стеф Къри с 43 точки

Отборът на Голдън Стейт Уориърс завоюва четвъртия мач против Бостън Селтикс от финалната серия в НБА и по този метод още веднъж изравни общия резултат в конфликта, който към този момент е 2-2 победи.

В " Търговско дружество Гардън " в Бостън домакините имаха златна опция да се приближат единствено на един триумф от първа купа от 2008 година насам, само че в последна сметка отстъпиха с 97:107 на " воините " след доста оспорвана борба.

Двубоят мина през редица обрати, като двата отбора на няколко пъти си смениха водачеството, само че по-силната игра на гостите от Сан Франциско в заключителните минути си сподели думата и след серия от 15-3 в края на мача Стеф Къри и компания стигнаха до успеха.

Именно огромната звезда на Уориърс Къри беше над всички в този дуел, отбелязвайки 43 точки, с което изравни любопитно достижение на Майкъл Джордан и ЛеБрон Джеймс. До довечера те двамата бяха единствените, които бяха успявали в един мач от крайна серия да отбележат повече от 40 точки, откакто са навършили 34 години.

Освен Къри за успееха на Голдън Стейт способстваха още Клей Томпсън и Андрю Уигинс, които приключиха надлежно с по 18 и 17 точки.

За домакините от Бостън пък Джейсън Тейтъм стана най-резултатен със своите 23 точки, а Джейлън Браун добави 21.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР