Отборът на Голдън Стейт Уориърс се класира за финалите в

...
Отборът на Голдън Стейт Уориърс се класира за финалите в
Коментари Харесай

Голдън Стейт се класира за финала в Западната конференция

Отборът на Голдън Стейт Уориърс се класира за финалите в Западната конференция на НБА, откакто завоюва с 4:2 победи серията си против Мемфис Гризлис във втория кръг от плейофите на НБА.

В мач №6 сред двата отбора " воините " се постановиха със 110:96 в своята зала " Чейс Сентър " в Сан Франциско.

Стеф Къри и компания изковаха триумфа против " гризлитата " в последната четвърт, откакто преди нейното начало резултатът беше 78:77 в интерес на Уориърс. В средата на решителните на 12 минути даже гостите от Мемфис имаха нежен задатък при 89:87.

В последните шест минути обаче домакините взеха нещата в свои ръце и след серия от 23:7 точки си осигуриха успеха в този дуел, а с това и крайният триумф в серията.

Големите звезди на Голдън Стейт Клей Томпсън и Стеф Къри станаха най-резултатни за своя отбор, записвайки надлежно 30 и 29 точки за триумфа. За гостите от Мемфис пък Дилън Брукс завърши с 30 пункта.

Във финалите на Западната конференция Уориърс ще се изправят против Финикс Сънс или Далас Маверикс, които в понеделник сутринта българско време излизат един против различен в съдбоносен седми мач от серията.

На Изток пък отборът на Бостън Селтикс надигра със 108:95 първенеца Милуоки Бъкс, изравнявайки резултата в серията на 3-3 победи. По този метод и тези два тима ще се нуждаят от седми мач между тях, с цел да дефинират противника на Маями Хийт във финалите на Източната конференция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР