Отборът на Голдън Стейт Уориърс се доближи само на победа

...
Отборът на Голдън Стейт Уориърс се доближи само на победа
Коментари Харесай

Голдън Стейт се доближи на победа от пети пореден финал

Отборът на Голдън Стейт Уориърс се приближи единствено на победа от пети следващ край в Националната баскетболна асоциация, откакто взе гостуването си на Портланд Трейлблейзърс със 110:99 и поведе с 3:0 във финала на Запдната конференция.

Двубоят в „ Мода Сентър “ бе копие на втория мач от серията, като Портланд натрупа солидна преднина в първите две елементи, само че не съумя да я удържи и позволи проваляне. Блейзърс дръпнаха с цели 18 точки малко преди почивката, само че звездата на Уориърс Стеф Къри и Дреймънд Грийн се разиграха в третата част, която бе извоювана от първенците с 16 точки разлика. В последната четвърт Воините още веднъж преобладаваха и в последна сметка записаха удобен триумф, след който към този момент са доста покрай нов край в НБА.

Къри приключи мача с 36 точки и 6 битки, Дреймънд Грийн се регистрира с трипъл-дабъл – 20 точки, 13 битки, 12 асистенции и 4 открадната топки, а Клей Топмсън добави 19 точки. За Портланд най-резултатен бе Си Джей МакКълъм с 23 точки, само че Деймиан Лилард имаше неприятна успеваемост на стрелбата (5/18) и вкара единствено 19 точки.

Мач номер 4 от серията е след два дни още веднъж в Портланд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР