Отборът на Голдън Стейт Уориърс продължава да се стабилизира след

...
Отборът на Голдън Стейт Уориърс продължава да се стабилизира след
Коментари Харесай

Стеф Къри отново се развилня и повтори постижение на Джордан

Отборът на Голдън Стейт Уориърс продължава да се стабилизира след тежкото начало на сегашния сезон в НБА. Действащите първенци записаха втори следващ триумф в постоянната фаза, откакто надвиха над Кливланд Кавалиърс със 106:101 (25:25, 23:27, 26:25, 32:24) в “Чейс Вентър ” в Сан Франциско.

В воин за триумфа на “воините ” се трансформира суперзвездата на отбора Стеф Къри, който във втори следващ мач прескочи 40-точковата граница. След като наказа Сакраменто с 47 точки, тази нощ гардът не се смили и над “кавалерите ”, като приключи с 40 точки, 4 битки и 5 асистенции при 15/23 пукотевица от игра, в това число 6/11 от тройката. 19 от точките на Къри бяха маркирани в последната четвърт, като точно той стана създател на 10 от последните 11 точки, с които Голдън Стейт съумя да обърне противника си и да записва скъпия триумф. По този метод Стеф се трансформира в най-възрастния състезател в НБА с два следващи дуела с 40+ точки след Майкъл Джордан, който е последният с сходно достижение през далечната 2002-ра.

Така Голдън Стейт се изкачва до 12-ата позиция във краткотрайното класиране на Западната конференция с баланс от 5 победи и 7 загуби, до момента в който Кавалиърс инкасират трето поредно проваляне и след мощния старт от 8-1 към този момент са на третото място на Изток с актив от 8-4.

Андрю Уигинс добави още 20 точки и 6 битки за Главно следствено управление (на МВР). Джордан Пуул се регистрира с 18 точки, а Антъни Лемб осъществя още 10 точки.

Донован Мичъл остана на една асистенция от трипъл-дабъл за Кливланд, като градът завърши с 29 точки, 10 битки и 9 завършващи подавания. Еван Молли способства с 20 точки и 13 битки, Дариъс Гарланд прибави 15 точки и 8 асистенции, Джарет Алън добави 13 и 9 битки, а Карис ЛъВърт вкара 11 точки.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР