Отборът на Голдън Стейт Уориърс изпълни целта си и спечели

...
Отборът на Голдън Стейт Уориърс изпълни целта си и спечели
Коментари Харесай

Грешката на Стеф, която можеше да се окаже фатална за шампионите

Отборът на Голдън Стейт Уориърс извърши задачата си и завоюва двете си семейства, с цел да изравни общия резултат в серията със Сакраменто Кингс при 2-2 победи. Вчера първенците в най-силната баскетболна лига в света надделяха “кралете ” със 126:125 в “Чейс Сентър ”, с цел да заличат изоставането си.

Изключително трагични бяха последните 42 секунди от срещата, в които суперзвездата на Уориърс Стеф Къри, който до този миг имаше 10 точки единствено в четвъртата част, можеше да се трансформира от воин в антигерой за тима си. При резултат 126:121 в интерес на Голдън Стейт и тяхна топка Стеф изиска таймаут в миг, в който отборът му бе изразходил всичките си налични спирания. Така водачът на домакините подари цяло владеене на Сакраменто, а също така “кралете ” получиха правото да изпълнят и углавен удар поради техническото нарушаване. Малик Монк вкара фала, след което носителят на наградата за играч с съдбоносен принос Ди’Аарън Фокс означи тройка, с която разликата падна до единствено една точка при 126:125.

В идващото нахлуване Къри се нагърби с отговорността да се реваншира за недомисленото си деяние, само че стрелбата му от междинна отдалеченост не откри задачата и по този начин тимът на Майк Браун получи късмет да отмъкне успеха и да излезе напред с задатък от 3-1. Това обаче не се случи, защото Стеф и Дреймънд Грийн опазиха Фокс, който бе заставен да откри своя съотборник Харисън Барнс на тройката, като крилото не съумя да означи и да прати в нокдаун някогашния си тим.

Така четвъртфиналната серия стартира изначало с мач №5, който ще се организира в четвъртък заран от 5:00 часа българско време в дома на Сакраменто - “Голдън Уан Сентър ”. Иначе, Къри беше най-резултатен за първенците нощес с 32 точки, продължавайки серията си от мач №3, когато наниза 36.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР