Отборът на Голдън Стейт изравни серията срещу Бостън на 1:1

...
Отборът на Голдън Стейт изравни серията срещу Бостън на 1:1
Коментари Харесай

Голдън Стейт изравни серията срещу Бостън в НБА

Отборът на Голдън Стейт изравни серията против Бостън на 1:1 триумфа във финала на Националната баскетболна асоциация.

Във втория дуел от плейофа за сезон 2021/22, който се игра в Сан Франциско, Уориърс се постановиха със 107:88 (31:30, 21:20, 35:14, 20:24) точки.

Звездата на домакините Стеф Къри показва добра форма и осъществя 29 точки за триумфа. За 32 минути на терена двукратният MVP в НБА записа 6 битки, 4 асистенции и 3 откраднати топки.

Преди старта на срещата треньорите и играчите на Уориърс и Селтикс носеха тениски, призоваващи за промяна при продажбаната на оръжия в Съединени американски щати. На оранжевите екипи имаше надпис „ Време е да спрем насилието с оръжие “.

„ Идеята и двата тима да носят фланелки е, с цел да се осведомят хората, че могат да създадат смяна за предварителна защита на насилието посредством огнестрелно оръжие “, сподели треньорът на Голдън Стейт Стив Кър преди втория мач в неделя. Той нееднократно е изразявал обществено позицията си за разпространяването на оръжие в Съединени американски щати.

Действието на двата отбора е в отговор на зачестилите произшествия със пукотевица измежду мирни жители и деца в страната.

Старши треньорът на Бостън Селтикс Айм Удока означи, че тимовете, участващи във финалите на НБА, имат съвпадане по тематиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР