Отборът на Германия в състав Карл Гайгер, Рихард Фрайтаг, Щефан

...
Отборът на Германия в състав Карл Гайгер, Рихард Фрайтаг, Щефан
Коментари Харесай

Германия спечели световната титла в отборните състезания по ски скок

Отборът на Германия в състав Карл Гайгер, Рихард Фрайтаг, Щефан Лейе и Маркус Айзенбихлер завоюва за трети път в историята купата в отборното съревнование по ски скок на международното състезание в Зеефелд, Австрия.

Водени от Айзенбихлер, за който това бе второ злато на шампионата, германците реализираха доста безапелационна победа и завоюваха първо злато от 2001 година насам с общ резултат от 987,5 точки. Гайгер направи скокове от 129 и 130 метра, Фрайтаг - от 121 и 120 метра, Лейе - от 126 и 128,5 метра и Айзенбихлер - от 128 и 128,5 метра.

Шампионите изпреваруха с цели 56,6 точки, равняващите се на 31 метра, домакините от Австрия (930,9 точки), които останаха втори, а трети приключиха японците с 920,2 точки. Световните първенци от Полша приключиха на четвърто място, а олимпийският отличник Норвегия остана на пета позиция.

Челната шестица бе допълнена от състава на Словения. Интересен миг беляза края на надпреварата, когато след спечелването на купата треньорът на немския отбор Веернер Шустер сподели пред телевизизия ORF, че състезателите му надали ще прекалеят с празнуването. "Тези момчета не носят на пиянство. След две бири колабират по този начин или другояче ", съобщи доволният Шустер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР