Отборът на Германия победи Коста Рика с 4:2, но победата

...
Отборът на Германия победи Коста Рика с 4:2, но победата
Коментари Харесай

Германия победи Коста Рика с 4:2, но отпадна в груповата фаза на второ поредно световно

Отборът на Германия победи Коста Рика с 4:2, само че успеха не донесе наслада за Бундестима, който приключи трети в група Е на Мондиал 2022 и на второ следващо международно състезание отпадна още в груповата фаза, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двубоят на стадион " Ал Байт мина през редица обрати, само че в последна сметка запасите Кай Хаверц и Никлас Фюлкруг донесоха триумфа за Германия, който се оказа непълен, откакто в другия мач от групата Япония надигра Испания с 2:1 и германците останаха трети с равни точки и по-лоша голова разлика от втория Испания. Изненадващ победител в тази група стана съставът на Япония, който приключи на върха с 6 точки.

Двубоят бе исторически, защото за първи път жена бе основен арбитър на мач от Световно състезание по футбол за мъже. Тази чест се падна на французойката Стефани Фрапар, която се оправи със задачата си и управлява сполучливо дуела.

Вратарят на Германия Мануел Нойер също ще помни този мач, защото стана вратарят с най-вече мачове на международни шампионати. Срещата е под номер 19 за Нойер, с което той изпревари сънародника си Сеп Майер и бразилеца Клаудио Тафарел, които имат по 18 мача на международни шампионати.

Бундестимът стартира нерешително шампионата след загуба от Япония с 1:2 и тъждество 1:1 с Испания и се нуждаеше от наложителна победа в последния си мач в груповата фаза против Коста Рика и най-малко непълен триумф на Испания против Япония в другия мач. Очаквано играчите на Ханзи Флик започнаха с напън и още във втората минута Джамал Мусиала стреля рисково, само че Кейлор Навас избави.

Усилията на германците дадоха резултат в 10-а минута, когато Давид Раум центрира от ляво и Серж Гнабри с глава прати топката в мрежата.

Веднага след гола на Гнабри падна попадение и на другия мач, в който Алваро Мората даде преднина на Испания и това очаквания на Германия, които след това се оказаха напразни.

Коста Рика можеше да изравни малко преди почивката, когато Кейшер Фулер се озова на стрелкова позиция, само че Мануел Нойер внимаваше и избави.

Веднага след почивката Япония направи поврат против Испания и сложи напрегнат Бундестима, който при тези резултати отпадаше зад борда. Това внесе прибързаност в дейностите на играчите на Германия, които обезверено се нуждаеха от голове във вратата на костариканците.

Нервността в редиците на германците разреши на Коста Рика да изравни в 58-а минута. След центриране Венегас стреля с глава, само че Нойер избави, а при добавката Йелцин Техеда вкара топката в мрежата за 1:1 с дебютния си гол за костариканския народен тим.

Играчите на Германия реагираха като ужилени и потеглиха ва банк към вратата на противника, само че гредите избавиха Навас след удари на Мусиала и Рюдигер.

В 70-а минута Коста Рика реализира цялостен поврат след гол на Хуан Варгас, само че насладата на централноамериканците бе прекомерно къса, откакто в 73-а минута Кай Хаверц се възползва от неточност в отбраната и невъзмутимо прати топката в мрежата за първия си гол на международни шампионати.

Три минути по-късно контраофанзива на Германия приключи с прострелно центриране към друга запаса Никлас Фюлкруг, само че той направи очевиден пропуск, пращайки топката в навън от три метра.

Пет минути преди края Гнабри центрира полувисоко и Хаверц вкара втория си гол в мача.
Фюлкруг означи четвърти гол в последната минута. Попадението в началото бе анулирано поради засада, само че след ревизиране на обстановката с ВАР голът бе доказан и Германия завоюва с 4:2, само че това се оказа незадоволително и отборът завърши присъединяване си на шампионата в Катар.

Среща от група " Е " на Световното състезание по футбол:

Коста Рика - Германия - 2:4 (0:1)

голмайстори: 0:1 Серж Гнабри 10, 1:1 Йелцин Техеда 58, 2:1 Хуан Варгас 70, 2:3 Кай Хаверц 73, 85, 2:4 Никлас Фюлкруг 90+1

стадион: Ал Байт
фенове: 67 000
основен арбитър: Стефани Фрапар (Франция)

жълт картон:
- Коста Рика: Оскар Дуарте

сформира:

Коста Рика: Кейлор Навас, Оскар Дуарте, Кендал Уостън, Хуан Пабло Варгас, Кейшер Фулер (74-Джевисон Бенет), Селсо Борхес, Йелцин Техеда (90+3-Роан Уилсон), Браян Овиедо (90+3-Антони Контрерас), Брандон Агилера (46-Юстин Салас), Джоел Кемпбъл, Йохан Венегас (74-Роналд Матарита)

Германия: Мануел Нойер, Давид Раум (67-Марио Гьотце), Антонио Рюдигер, Никлас Зюле (90+4-Матиас Гинтер), Йозуа Кимих, Леон Горецка (46-Лукас Клощерман), Илкай Гюндоган (55-Никлас Фюлкруг), Лерой Сане, Джамал Мусиала, Серж Гнабри, Томас Мюлер (67-Кай Хаверц)

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР