Отборът на Фулъм постигна победа с 2:1 при домакинството си

...
Отборът на Фулъм постигна победа с 2:1 при домакинството си
Коментари Харесай

Фулъм задълбочи кризата в Челси, Жоао Феликс с червен картон в дебюта си за сините“

Отборът на Фулъм реализира победа с 2:1 при семейството си на Челси в отсроченото дерби на Западен Лондон от седмия кръг на британската Висша лига.

„ Бяло-черните “ откриха резултата на стадион „ Крейвън Котидж “ в 25-ата минута, когато Боби Рийд лиши топката на Люис Хол отдясно на наказателното поле на Челси. Полузащитникът на Фулъм насочи центриране в пеналтерията на „ сините “, където Трево Чалоба отклони с глава, само че кълбото стигна до Уилиан. Бившият дълготраен футболист на Челси си освободи място за диагонален изстрел и шутира, топката мина сред краката на Чалоба, който падайки я отклони с дясното си коляно и топката влетя в долния ляв ъгъл на стража Кепа Арисабалага.

Съставът на Греъм Потър възвърне равенството в 42-ата минута. Мейсън Маунт стреля непосредствено от директен свободен удар от левия фланг в профил на наказателното поле на „ котиджърс “. Топката се отби в страничния дирек и се върна във вратарското поле, където Калиду Кулибали нанесе изстрел, вратарят Бернд Лено мазета, само че основният рефер Дейвид Куут уточни центъра, защото технологията на голлиният алармира, че колбото с целия си размер е минало бялата линия.

В 58-ата минута Челси остана с човек по-малко на терена след директния червен картон на Жоао Феликс, който влезе жестоко в краката на Кени Тете. За португалеца това формален дебют за клуба от „ Стамфорд Бридж “.

Четвърт час преди края на постоянното време Фулъм още веднъж излезе напред в резултата. Андреас Перейра центрира от ъглов удар в наказателното поле на „ сините “, където вратарят Кепа излезе неразчетено, увисна под топката и това разреши на нападателя Винисиус с глава да се разпише за 2:1.

В класирането Фулъм се изкачи на шестото място с актив от 31 точки, на два пункта пред петия Тотнън и на три пред седмия Ливърпул. Челси пък е десети с 25 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР