Отборът на Фуъм е на 90 минути от участие във

...
Отборът на Фуъм е на 90 минути от участие във
Коментари Харесай

Фулъм е с единия крак на Уембли след успех над Кардиф в Уелс

Отборът на Фуъм е на 90 минути от присъединяване във финалния плейоф на стаидон "Уембли " за влизане във Висшата лига. Тази вечер футболистите на Скот Паркър надиграха с 2:0 като посетител тима на Кардиф в Уелс и дадоха сериозна поръчка за завръщането си в елита. Лондончани бяха по-добрият тим в срещата, направляваха развоя на конфликта и справедливо стигнаха до триумфа. Реваншът на "Крейвън Котидж " е този четвъртък от 21:45 часа.

Първата рискова обстановка пристигна в 13-ата минута е бе на сметката на домакините. Леандро Бакуна опитва прекрасен изстрел отвън наказателното поле, само че влатаря Марек Родек избави. Към топката връхлетя Роберт Глацел, само че със страховит шпагат Майкъл Хектор съумя да спре нападателя пред голлинията, а след това топката бе изчистена.

Три минути по-късно Лий Томлин центрира отдясно в наказателното поле, където Сайръс Кристи увисна и топката подана в Жуниор Хойлет. Той комбинира с връхлитащия Глацел, който стреля, само че право в ръцете на вратаря Родек.

В идващите минути гостите взеха самодейността, само че първото по-опасно полжение на тяхната сметка пристигна чак в 38-ата минута. Тогава Нийскенс Кебано центрира отляво на наказателното поле към задната греда, а там Джошуа Онома се измъкна от пазача си Жуниор Хойлет и стреля от ждроп, само че стражът на Кардиф Алекс Смитис съумя да парира и топката излезе в корнер.

В добавеното време на първата част гредата избави домакините. Кристи лиши топката от Хойлет на тъчлинията в своята половина и напредна добре отдясно, след което комбинира с капитана Том Кейрни, който стреля от далечна отдалеченост, само че топката се отби от дясната греда на Смитис.

⏱ HALF-TIME

All square at the break here at CCS.#CityAsOne pic.twitter.com/msjzbfcHGH
— Cardiff City FC (@CardiffCityFC) July 27, 2020
С началото на втората част Фулъм още веднъж бе по-активинят отбор и съумя да излезе напред в резултата в 49-ата минута. Кебано центрира отляво в пеналтерията, само че топката бе изчистена от Джо Бенет. Тя попадна на крайници на Харисън Рийд пред наказателното поле, който комбинира с Джош Онома. Бившият състезател на Тотнъм направи свръхестествен рейд сред трима футболисти на Кардиф и с прекрасен удар направи Смитис беззащитен - 0:1.

Simply outstanding!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР