Отборът на Фрайбург остава със скромни желания въпреки успехите си

...
Отборът на Фрайбург остава със скромни желания въпреки успехите си
Коментари Харесай

Въпреки Лига Европа: Целта на Фрайбург е да не изпадне

Отборът на Фрайбург остава със скромни стремежи макар триумфите си в последните два сезона, като треньорът Кристиан Щрайх разгласи, че главната цел пред отбора е да резервира мястото си в Бундеслигата, съобщи ДПА.

" Ние желаеме да играе в Бундеслигата и след година. Това е топ целта ни. Искаме да го реализираме непременно ", сподели Щрайх в първия ден на подготовката на немския тим.

" Всичко зависи от дребните неща - да нямаме травми, проблеми с формата, да не губим и даже печелим ", сподели треньорът.

Фрайбург приключи на шесто място последните два сезона и се класира за Лига Европа. Тимът стигна до край за Купата на Германия през 2023 година и до полуфиналите предходната година. Щрайх стартира в понижен състав поради огромния брой национални състезатели, които бяха ангажирани доникъде на юни и имат по-голяма почивка. Треньорът призна, че е удовлетворен от състава, само че не престават да се търсят нови футболисти в халфовата линия и офанзива.

Попълненията на Фрайбург досега са австрийският нападател Жуниор Адаму от Залцбург, вратарят Флориан Мюлер, който се завръща от Щутгарт, и централният бранител Макс Розенфелд, който идва от втория тим.

Фрайбург ще организира предсезонен лагер в Австрия сред 20 и 28 юли и ще стартира в Бундеслигата с дуел против Хофенхайм на 19-и или 20-и август.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР