Отборът на Франция постигна трудна победа с 2:1 при домакинството

...
Отборът на Франция постигна трудна победа с 2:1 при домакинството
Коментари Харесай

Мързелива Франция стигна ходом до Евро 2020

Отборът на Франция реализира сложна победа с 2:1 при семейството на новобранеца Молдова в дуел от 9-тия кръг на група H. Вадим Рата откри резултата в 9-та минута за гостите, преди Рафаел Варан в 35-та и Оливие Жиру в 77-та минута да създадат обрата за тима на Дидие Дешам цялостен.

Молдова шокира публиката по трибуните на "Парк дьо Пренс " рано в мача. В 9-та минута централният защитник на домакините Клеман Ленгле позволи фрапантна серия от неточност при опит да върне топката към вратаря Стив Манданда, с цел да може напапдателят Вадим Рата да открадне кълбото и да го плъзне край стража на Марсилия за 1:0.

Голът, несъмнено, беше последван от плевел напън на Франция. С пропуски се регистрираха Антоан Гризман, Килиан Мбапе и Оливие Жиру, като единствено положителните намеси на Алексей Кошелев задържаха резултата в позла на гостите.

Все отново в 35-та минута съпротивата на Молдова беше препарирана. След центриране от свободен удар на Антоан Гризман Рафаел Варан скочи най-високо, с цел да се възползва от увисването на молдовския пазач и да изравни резултата.

През втората част играта на момчетата на Дидие Дешам продължи да не върви, само че въпреки всичко те откриха пътя към цялостния поврат в 77-та минута. След жестоко нарушаване в наказателното поле против Люка Дин съдията на срещата отсъди 11-метров углавен удар. Зад топката застана Оливие Жиру и таранът на Челси не сбърка, с цел да оформи крайното 2:1.

Така Франция събра актив от 22 точки и по този метод си обезпечи и математически мястото за европейските финали следващата година. Молдова, от своя страна, останат с едвам 3 пункта на последното място в групата.

В другия дуел от групата, игран по същото време, Андора и Албания завъртяха зрелищно 2:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР