Отборът на Франция победи с минималното 1:0 при гостуването на

...
Отборът на Франция победи с минималното 1:0 при гостуването на
Коментари Харесай

Франция се изпоти в Исландия, но Евро 2020 е близо

Отборът на Франция победи с минималното 1:0 при гостуването на Исландия в дуел от седмия кръг на група H от квалификациите за Евро 2020. Единственото попадение в дуела пристигна в 66-та минута и беше дело на Оливие Жиру от дузпа.

Двубоят стартира в ниско движение, като в първия половина час гостите имаха цялостно превъзходство във връзка с контрола над топката, само че до същинско състояние пред вратата на исландците по този начин и не стигна.

Първото състояние в мача в действителност принадлежеше на състава на домакините. Нападателят на скандинавците Йон Деди Бодварсон съумя да се добере до центриране на на точката на дузпата, само че изстрелът му се оказа слаб и се оказа лесна плячка за Стив Манданда.

В края на първата част пристигна и най-сериозното състояние за международните първенци. Антоан Гризман и Кингсли Коман комбинираха добре в наказателното поле, само че последният не съумя да откри вратата на Ханес Халдерсон от към 15 метра.

През втората част картината на терена едва се промени. Французите все по този начин се затрудняваха да намерят път през сгъстената защита на домакините, които бяха удовлетворени да стоят в изчаквателна позиция.

Все отново пробивът пристигна в 65-та минута. Бранителят на Исландия Ари Скуласон безогледно повали Антоан Гризман в наказателното поле, като зад топката застана Оливие Жиру. Нападателят на Челси беше хладнокръвен, с цел да даде съдбоносен задатък на „ петлите “.

До края на срещата положения се откриха пред Белс Матюиди и Уисам Бен Йедер, само че и двамата не съумяха да преодолеят Халдорсон. Така беше завършено крайното 1:0.

По този метод Франция продължава да оглавява групата си с актив от 18 точки и е все по-близо до бленуваното класиране за Евро 2020. Исландия, от своя страна, остана с 13 точки, на цели 6 зад състава на Турция, който победи с 1:0 Албания в един от другите мачове от тази група.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР