Отборът на ФК Созопол спечели важна победа като гост и

...
Отборът на ФК Созопол спечели важна победа като гост и
Коментари Харесай

Созопол с ценен успех като гост на Атлетик

Отборът на ФК Созопол завоюва значима победа като посетител и продължава битката за лидерската позиция в Югоизточната Трета лига. " Небесносините ", които преследват триумфа във всеки един дуел, се постановиха в събота с 0:1 над ФК Атлетик (Куклен), в среща от 11-ия кръг на шампионата. " Вампирите " още веднъж са на три точки от водача Загорец, които в този кръг завоюваха с 0:1 визитата си на Левски (Карлово). Това бе едвам втора победа за Созопол като посетител през актуалната акция, откакто по-рано през сезона " небесносините " завоюваха с 1:2 над ФК Розова Долина в Казанлък.
Созопол изпусна успеха против Черноморец в заключителните секунди на мача от 9-ия кръг, а две точки бяха изгубени и в Карлово при визитата на Левски. На маломерното игрище в село Куклен, възпитаниците на Маргарит Димов имаха цялостното предимство и изцяло справедливо се поздравиха с успеха. Гостите търпеливо изчакваха своя късмет, а в 34-та минута падна и победното попадение дело на Уилфред Гримо. След съвършено центриране от ляво на Антонио Ласков, полузащитникът изсипа кълбото в наказателното поле на домакините от Куклен, а в купа от играчи французинът Уилфред Гримо засече с глава и прати топката в долния ляв ъгъл, обелязвайки победното попадение.

Гостите от Созопол бяха цялостни господари на терена през двете полувремена. Още при започване на срещата Ласков центрира от свободен удар, само че стражът на домакините боксира, а в 12-aта минута нападателят Юлий Шекеров нацели лявата греда след пас на другия атакуващ футболист Уилфред Гримо, който по-късно означи победното попадение. Малко след гола за гостите Ласков вместо да продължи самичък след отнета топка, реши да подава на Шекеров, който бе в засада и макар, че означи гол, основният реферът от София Георги Николов, анулира попадението. Съдийската бригада се оправи чудесно с ръководенето на дуела.

След почивката Созопол се прибра в личната си половина и търпеливо изчакваше своя късмет на контраатаки. Владението на топката още веднъж бе за 'небесносините ", които сътвориха няколко рискове пред вратата на домакините от Куклен. Антонио Ласков и Станимир Баев имаха благоприятни условия да удвоят задатъка на гостите, а вратарят на Созопол Свилен Нотев се намеси на няколко пъти при рисковите центрирания на домакините, които в този мач не заплашиха съществено гостите от Созопол.

Липсваха ситуациите и пред двете порти, а " вампирите " изиграха тактически и стратегически срещата, откакто поведоха в резултата на маломерното и неравно игрище в село Куклен. Именно там един от кандидатите Черноморец загуби своето посещение с 2:0, а по мнение на домакините, " акулите " не са били на нужното високо равнище. Бранителят на Созопол Мирослав Иванов пък бе наложително сменен в края на срещата, откакто му бе разцепена веждата при единоборство в наказателното поле.
Югоизточна Трета лига 12 кръг, събота 27 октомври  Созопол 17:00  Карнобат
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР