Отборът на ФК Лос Анджелис е новият шампион в МЛС.

...
Отборът на ФК Лос Анджелис е новият шампион в МЛС.
Коментари Харесай

Гарет Бейл и Лос Анджелис триумфираха с титлата в МЛС след истински трилър

Отборът на ФК Лос Анджелис е новият първенец в МЛС. Калифорнийци стигнаха до първата купа в историята си след необикновен край против Филаделфия Юниън, решен от дузпи. В постоянното време мачът приключи 2:2, в продълженията противниците си размениха по още един гол като Гарет Бейл влезе от пейката и се разписа в 128-ата минута, с цел да прати мача в дузпи. Герой за отбора на Стив Черундоло се трансформира аварийният вратар Джон Маккарти, който се появи на мястото на получилия червен картон Максим Крепьо и не позволи да бъде преодолян при нито една от дузпите. 

Звездата на ФК Лос Анджелис Гарет Бейл също има голям принос за триумфа. Той не беше титуляр, само че влезе след края на постоянното време и се разписа с глава в 128-ата минута, с цел да обезпечи дузпи на тима си. Тогава удари часът на Маккарти. Роденият във Филаделфия и освободен от клуба през 2018 година пазач избави ударите на Хосе Мартинес и Кай Вагнер, носейки купата на ФК Лос Анджелис.

Финалистите преобладаваха и през постоянния сезон, като събраха еднакъв брой точки, само че множеството победи на ФК Лос Анджелис означаваха домакинско преимущество в плейофите и по тази причина финалът се игра на " Банк ъф Калиформия " в Града на ангелите.

По пътя към последния мач ФК Лос Анджелис отстрани градския си противник Лос Анджелис Галакси и Остин, а Филаделфия се оправи със Синсинати и Ню Йорк Сити. 

Освен Бейл на аварийна пейка на домакините бяха Джорджо Киелини и Кристиан Тейо. Италианският бранител въобще не се появи в игра, а някогашният нападател на Барселона влезе в продълженията и единствен от ФК Лос Анджелис пропусна дузпа. 

В състава на Филаделфия пък имаше единствено един американец - 19-годишният халф Джак МакГлин.

Келън Акоста даде преднина на ФК Лос Анджелис от директен свободен удар в 27-ата минута. При изстрела на халфа топката се отклони от стената и стана неспасяема за вратаря Андре Блейк.

Филаделфия изравни в 59-ата минута с попадение на Даниел Газдаг. Унгарецът се възползва от рикошет след отдалечен шут на Мартинес и заби топката под гредата за 1:1. 

Драмата обаче занапред предстоеше. В 83-ата минута Карлос Вела центрира от корнер, а Хесус Мурийо беше прецизен с глава и приближи ФК Лос Анджелис до триумфа. Само две минути по-късно централният бранител на Филаделфия Джак Елиът се разписа също с глава и прати мача в продължения.

С началото на спомагателните 30 минути Черундоло пусна в игра Тейо, а малко по-късно на терена се появи и Бейл. В 110-ата минута се стигна до тежък конфликт сред вратаря на домакините Максим Крепьо и Колин Бърк. И двамата пострадаха, а канадският пазач беше изнесен на носилка, само че преди този момент получи червен картон. Така на вратата застана Маккарти.

Прекъсването на играта продължи близо 10 минути. След подновяването й на сцената още веднъж излезе Елиът. Англичанинът добута топката в мрежата на домакините след дълготрайно безредие и всичко изглеждаше решено. Не по този начин мислеше Гарет Бейл. Бившата звезда на Реал Мадрид засече с глава центриране от аутлинията и вкара за 3:3 секунди преди приключването на добавените 9 минути.

⏰ 128'

The latest goal in history. THIS CLUB DOES NOT QUIT.
— LAFC (@LAFC)
Дузпите започнаха с пропуск на Тейо, само че по-късно Газдаг се подхлъзна и прати топката високо над вратата. Денис Буанга и Райън Холингсхед бяха точни за ФК Лос Анджелис, а Маккарти си отмъсти на някогашния си тим, като парира ударите на Мартинес и Вагнер. Шампионската дузпа за домакините осъществя Илие Санчес

ФК Лос Анджелис е 15-ият друг първенец на МЛС. Финалът за купата беше решен с дузпи за втора поредна година и общо за шести път от основаването на Лигата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР