Отборът на Фиорентина стана вторият полуфиналист за Купата на Италия,

...
Отборът на Фиорентина стана вторият полуфиналист за Купата на Италия,
Коментари Харесай

Фиорентина си отмъсти на Торино и отново ще играе полуфинал за Купата на Италия

Отборът на Фиорентина стана вторият полуфиналист за Купата на Италия, откакто записа домашен триумф с 2:1 над Торино в четвъртфиналия им дуел от шампионата. Така „ виолетовите “ си отмъстиха за скорошната загуба от този противник с 0:1 на „ Артемио Франки “ в среща от Серия " А ".

Първата част завърши без гол, като най-близо до подобен беше Роландо Мандрагора в 19-ата минута, само че тогава гредата спря неговия шут. През второто полувреме обаче паднаха цели три попадения. Първото от тях пристигна в 65-ата минута и беше в интерес на „ виолетовите “. Тогава след късо осъществяване на корнер Алекса Терзич центрира в наказателното поле, където Лука Йович стреля с глава и даде задатък на своя отбор. В 90-ата минута резервата Жонатан Иконе се възползва от неточност на противниковата отбрана и удвои преднината с отдалечен шут. В добавеното време „ биковете “ съумяха да стигнат единствено до почетен гол, като Ян Карамо се разписа, наказвайки неразчетено излизане на вратаря на домакините.

По този метод Фиорентина за втори следващ сезон ще играе полуфинал за Купата на Италия, където ще се изправи против Рома или Кремонезе.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР