Отборът на Фиорентина допусна изненадваща загуба с 1:2 като гост

...
Отборът на Фиорентина допусна изненадваща загуба с 1:2 като гост
Коментари Харесай

Фиорентина се спъна в “боксовата круша” Кротоне

Отборът на Фиорентина позволи изненадваща загуба с 1:2 като посетител от Кротоне в мача от 11-ия кръг на Серия А. Това бе първо проваляне за “виолетовите” от три мача насам, до момента в който домакините, в чийто състав още веднъж не беше възстановяващият се от контузия Александър Тонев, записаха първа победа в последните си пет срещи. Анте Будимир откри резултата в 17-ата минута, а Марселон Трота удвои де минути по-късно. Марко Бенаси върна едно попадение минута преди края на първата час.

Срещата стартира с две бързи попадения за “виолетовите”. В 17-ата минута Марсело Трота показва страховит взор и подаде към Анте Будимир, който невъзмутимо оплете топката в долния десен ъгъл за 1:0.

Само две минути по-късно неприятна интервенция на Жордан Верету разреши на Марсело Трота да доближи до границата на наказателното поле. От там футболистът на Кротоне не сбърка удвоявайки резултата.

В 24-ата още веднъж Трота пропусна отлична опция да утрои резултата, откакто си завоюва задоволително пространство, с цел да засече центрираната топка в наказателното поле, само че ударът му с глава мина малко над напречната греда.

Натискът на домакините продължаваше и 41-ата Андреа Барберис замалко да постави края на интригата в дуела. Футболистът извърши по ослепителен метод директен свободен удар, пращайки топката под напречната греда. Марко Спортиело обаче плонжира и избави.

Минута преди края на постоянната първа част гостите стигнаха до почетното си попадение в срещата. Федерико Киеза се оказа на добра стрелкова позиция, само че видя Марко Бенаси и пусна към него, който от своя страни овладя добре и преодоля вратаря с акуратен удар в долния ляв ъгъл, правейки резултата 1:2.

През втората част гостите се активизираха в търсене най-малко на точкатат. В 66-ата минута още веднъж Киеза Федерико Киеза проби и съумя да изстреля мощен снаряд от към 13 метра, който обаче само разтресе напречната греда.

В 78-ата минута Джовани Симеоне пропиля страхотна опция да възвърне равенството. Той изпрати мощен удар с глава към вратата на домакините, само че опитът му мина настрана от десния дирек.

Спечелените три точки изкачиха Кротоне на 15-ата позиция в класирането с актив от 9 точки. Фиорентина пък остава на седмото място с 16.

В другите изиграли си мачове от Серия А Наполи се наложи с 3:1 над Сасуоло и резервира лидерската си позиция в подреждането с 31 точки.

Сампдория победи Киево с безапелационното 4:1. Карол Линети (20’), Лукас Торейра (26’, 85’) и Дуван Сапата (44’) осъществиха попаденията за домакините, а Фабрицио Качаторе вкара единственият гол за Киево в 24-ата минута. След успеха Самподория към този момент заема 6-ото място с актив от 20 точки, а Киево е на 10-ото с 15.

Спал се наложи над Дженоа с минималното 1:0. Единственият гол в срещата бе осъществен от Мирко Антенучи в 56-ата минута.

Удинезе завоюва семейството си на Аталанта с 2:1. Ясмин Къртич откри в 29-ата минута за гостите. Родриго де Пол възвърне равенството след отсъдена дузпа, а Антонин Барак 68-ата минута цялостен поврат в срещата с гол в 68-ата минута на срещата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР