Отборът на Ферари записа чудесно представяне в квалификацията за Гран

...
Отборът на Ферари записа чудесно представяне в квалификацията за Гран
Коментари Харесай

Скудерията се върна 12 години назад във времето

Отборът на Ферари записа отлично показване в квалификацията за Гран При на Китай, като Себастиан Фетел и Кими Райконен ще започват от челните две позиции в самото съревнование. Така за първи път от 12 години насам „ скудерията” реализира две следващи двойни победи в квалификации.

Фетел във екстаз: Колата е страхотна, става все по-добра

Както е известно, по сходен метод се стекоха и събитията седмица по-рано в Бахрейн. Тогава отново Фетел завоюва пол-позишъна, а Кими Райконен започва от втора позиция.

За последно почитателите на „ черните кончета” видяха нещо сходно през 2006 година или другояче казано – в последния сезон на Михаел Шумахер като водач на отбора. Тогава той и неговият съотборник окупираха челните позиции на стартовата решетка за Гран При на Съединени американски щати и Гран При на Франция, които бяха едно след друго в календара.

Почти цялостно отчаяние в лагера на Мерцедес

Заради своя резултат през днешния ден Фетел наподобява повече от сериозен любимец за успех в Китай. Прегледът на статистиката демонстрира, че в 60 % от всички стартове дотук конкуренцията се печели от водача, стартирал от челната позиция. В същото време обаче четвъртият на старта Люис Хамилтън (Мерцедес) е водачът с най-вече победи на китайска земя за всички времена – 5. Надпреварата се повежда към този момент за 13-а поредна година, като Фетел е печелил в нея единствено един път – през 2009-а.

Стартът за Голямата премия на Китай е на следващия ден, 15-и април от 9,10 часа българско време, като можете да го наблюдавате директно в ефира на DIEMA SPORT 2 , онлайн на GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA .
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР