Отборът на Ферари представи болида си за новия сезон във

...
Отборът на Ферари представи болида си за новия сезон във
Коментари Харесай

Ферари представи болида, с който ще гони край на сушата

Отборът на Ферари показа болида си за новия сезон във Формула 1, с който именитият тим ще се опита да завоюва първа купа в най-престижното автомобилно съревнование от 2008-ма година насам.

Новата машина на Скудерия се споделя SF90 и е в обичайния червен цвят с черни окраски. Ферари ще се опита да детронира абсолютният доминатор в последните години Мерцедес с нов сътрудник на Себастиан Фетел – младока Шарл Льоклер, както и с нов екипен шеф – Матиа Биното, който размени на поста Маурицио Аривабене. “Вълнувам се доста и нямам самообладание да вляза в колата. Наистина очаквам с неспокойствие новия сезон. Мисля, че тимът се движи в вярната посока и се надявам да продължим да се подобряваме ”, разяснява четирикратният международен първенец Фетел при представянето на болида.

21-годишният Льклер впечатли с изявите си за Забуер през предишния сезон, който бе дебютен за него, и получи шанса да размени Кими Райконен като сътрудник на Фетел. “Изгарям от неспокойствие да стартира това ново премеждие. Това е една моя детска фантазия. Винаги сън гледал алената кола и съм се надявал един ден да се кача в нея, тъй че това е доста значим ден за мен. Бях част от Академията на Ферари няколко години и това ми оказа помощ извънредно доста в развиването ми и оказа помощ да реализира крайната цел, която е да седна в този болид ”, показа водачът от Монако.

“Това е нашата фантазия. Те са двамата най-хубави водачи във Формула 1 ”, възкликна новият екипен шеф на Ферари Матиа Биното. “Представянето през предходната година бе доста положително, а новият болид е по-развита версия на миналогодишния. Опитахме се да вдигнем летвата в допълнение и бяхме оптимално рискови ”, добави Биното.

Ферари е деветият тим от Формула 1, който показва новия си болид, като Мерцедес го направи в сряда, а последно това ще стори отборът на Алфа Ромео в понеделник. На същия ден стартират и първите проби за новите коли в Барселона, които ще продължат от 18 до 21 февруари. Втората серия проби ще се организира още веднъж в каталунската столица в интервала 16 февруари – 1 март.

Новият сезон във Формула 1 стартира на 17 март с Гран при на Австралия и ще продължи до 1 декември, когато е последното съревнование за годината в Абу Даби. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР