Отборът на Европа има нужда да спечели само един от

...
Отборът на Европа има нужда да спечели само един от
Коментари Харесай

Европа на една победа от четвърти пореден триумф в Лейвър Къп

Отборът на Европа има потребност да завоюва единствено един от оставащите четири мача, с цел да грабне трофея от Лейвър Къп за четвърти следващ път, откакто възпитаниците на капитана Бьорн Борг тотално надиграха противниците си от тима на Света във втория ден на конкуренцията в "Ти Ди Гардън " в Бостън.

Европейците имаха преднина от 3-1 след първия ден, само че в събота взеха всички четири дуела и задатъкът им набъбна на 11-1, при нужни 13 точки за продобиване на купата. Във втория ден Борг изкара на корта най-хубавото, с което разполага, като за Европа играха вторият, третият, четвъртият и петият в международната класация. В първия мач Стефанос Циципас (номер 3) нямаше проблеми против Ник Кирьос и го победи с 6-3, 6-3, след което Александър Зверев (4) трябваше да се потруди съществено за триумфа над американеца Джон Иснър със 7-6(5), 6-7(8), 10-5. След това на корта излезе първенецът от Откритото състезание на Съединени американски щати Данийл Медведев (2), който не разочарова в първия си мач след Ню Йорк и разруши Денис Шаповалов с 6-4, 6-0. Най-тежък удар тимът на Света понесе в двойките, които обичайно печели, откакто Циципас и Андрей Рубльов (5) победиха Иснър и Кирьос с 6-7(8), 6-3, 10-4.

Днес ще се изиграят още три мача на сингъл и един на двойки, като Европа има потребност от един триумф в четирите дуела, с цел да завоюва Лейвър Къп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР