Отборът на Евертън ще продаде някого измежду Ричарлисон и Доминик

...
Отборът на Евертън ще продаде някого измежду Ричарлисон и Доминик
Коментари Харесай

Евертън ще трябва да продаде една от звездите си в атака през лятото

Отборът на Евертън ще продаде някого всред Ричарлисон и Доминик Калвърт-Люин това лято, откакто финансовите им проблеми бяха разкрити. „ Карамелите “ вършат много слаб сезон и сега се намират единствено на три точки над зоната на изпадащите.

Извън терена пък последните им финансови данни разкриха, че са изгубили повече от 100 милиона паунда (130 милиона долара) за трета поредна година. Съобщение на клуба демонстрира недостиг от 120,9 милиона паунда за финансовата година, която завършва през юни 2021 година. В предходните две години Евертън също разгласи загуби надлежно от 111,8 милиона паунда и 139,8 милиона паунда поради пандемията от ковид.

Именно затова шефовете на мърсисайдци одобряват, че ще би трябвало да продадат една от звездите си, с цел да балансират бюджета, оповестява „ Sun “.

25-годишният Калвърт-Люин се трансформира в един от най-опасните централни нападатели в Англия, откогато се причисли към Евертън от Шефилд Юнайтед през 2016 година. Той е и национал на „ трите лъва “. Въпреки че формата му спадна през този сезон заради травми, съгласно информациите Арсенал следи тарана, който е оценен на към 60 милиона паунда.

В същото време пък за Ричарлисон се спекулира, че е трансферна цел на Манчестър Юнайтед. Южноамериканецът има 47 гола в 142 мача за „ карамелите “, откогато дойде от Уотфорд за 50 милиона паунда през 2018 година. Твърди се обаче, че „ алените дяволи “ ще срещнат конкуренция от Барселона и Реал Мадрид, които също наблюдават Ричарлисон. Настоящата пазарна цена на бразилския национал е 50 милиона евро.

Everton to sell Richarlison OR Calvert-Lewin this summer after financial woes
— Sun Sport (@SunSport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР