Отборът на Евертън бе наказан с отнемането на още две

...
Отборът на Евертън бе наказан с отнемането на още две
Коментари Харесай

Отнеха още две точки на Евертън за финансови нарушения

Отборът на Евертън бе осъден с отнемането на още две точки от актива поради финансови нарушавания. " Карамелите " към този момент бяха глобени един път по-рано през сезона поради нарушаване на финансовите правила, само че за по-ранен интервал. Тогава на Евертън бяха отнети 10 точки, само че след това глобата бе понижена на 6 точки.


Сега отборът губи още две точки от актива си и още веднъж се приближава рисково покрай зоната на изпадащите. Според Скай Спортс мърсисайдци за надвишили разрешената финансова загуба за 3-годишен интервал от 105 милиона паунда с 16,6 млн. Първоначално Висшата лига е желала пет точки наказване за клуба, само че то е било понижено поради смекчаващи виновността условия. От Евертън, които упорстваха за глоба от една точка, което да влезе в действие за идващия сезон, оповестиха, че правният екип на клуба към този момент приготвя обжалване на решението. Крайното решение по жалбата би трябвало да бъде взето най-късно до 25 май, една седмица след края на сезона във Висшата лига.

След новото наказване Евертън се смъква до 16-та позиция с 27 точки, единствено две повече от 18-ия Лутън Таун. На 17-та позиция с 25 точки е отборът на Нотингам Форест, който също бе осъден с лишаване на 4 точки поради нарушаване на финансовите правила. По този метод изпадащите от Висшата лига може да не са ясни даже и след изиграването на последния кръг от акцията, защото решението по жалбите може да размести крайното класиране. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР