Отборът на Етър се представя на приливи и отливи през

...
Отборът на Етър се представя на приливи и отливи през
Коментари Харесай

Етър преследва втора поредна победа

Отборът на Етър се показва на приливи и отливи напролет, а извоюваните точки са малко на фона на играта на " виолетовите " в множеството мачове. Срещу Септември (София) в предишния кръг съставът на Красимир Балъков сподели темперамент и направи поврат, с цел да завоюва с 4:2. Това беше втора поредна домакинска победа за " болярите ", след тази против Дунав с 2:1. Сега Етър гостува в Русе с упоритостта да вземе нови три точки против последния в класирането на група " Б " на втората осмица от шампионата. " Драконите " също са в приповдигнато въодушевление, откакто преди няколко дни надделяха Локомотив (Пловдив) с 1:0. Ако победят и Етър, русенци ще излязат пред " виолетовите " в класирането.

Преди триумфа против " смърфовете ", Дунав беше в серия от 7 мача без победа. В този интервал тимът завоюва единствено 1 точка. " Драконите " имат едвам 3 победи на личен терен през сезона и са отборът с втората най-слаба офанзива в Първа лига с 21 маркирани гол. В повече от половината мачове досега (17) русенци не съумяха да се разпишат. Срещу Локо пък съставът резервира " суха мрежа " за пръв път в последните си 7 дуела.

Днес Орачев няма да може да разчита на Бирсент Карагерен, който получи червен картон против Локо (Пд). На върха на офанзивата ще работи Исмаил Иса, подпомаган от Васил Шопов.
Етър към момента е единствено с една победа надалеч от Велико Търново. Положителното за болярите " е, че доста покачиха резултатността си, само че пък в това време са инкасирали най-малко по един гол във всеки от последните си 15 мача. Като цяло, Етър е тимът с втората най-пропусклива защита в елита с 50 позволени гола.

Срещу Дунав търновци ще бъдат без осъдените Георги Сърмов и Самб Бадара. мястото на централния нападател ще заема любимеца на почитателите Иван Петков, а по крилата ще работят Иван Стоянов и Ерик Почански.

В досегашните три мача сред Дунав и Етър през сезона двата тима си размениха по една победа и един път приключиха наедно.

ППЛ, 31-и кръг:

ДУНАВ - ЕТЪР

Вероятни сформира:

ДУНАВ (4-2-3-1): Луков; Попадийн, Патев, Ковачев, Б. Васев; Станоев, Ндайе; Б. Костадинов, В. Шопов, Ненов; И. Иса
Старши треньор: М. Орачев
ЕТЪР (4-2-3-1): Григич; Пашов, Гълъбов, Василев, В. Филипов; Н. Колев, Мане; И. Стоянов, Руменов, Почански; И. Петков
Старши треньор: К. Балъков

СЪДИЯ: Петър Костадинов
СТАДИОН: " Градски "
НАЧАЛО: 20:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 5 кръг, неделя 22 април  Дунав 17:30предстои  Етър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР