Отборът на Етър постигна изключително важна победа срещу Ботев Враца

...
Отборът на Етър постигна изключително важна победа срещу Ботев Враца
Коментари Харесай

Етър с изключително важна победа срещу Ботев Враца

Отборът на Етър реализира извънредно значима победа против Ботев Враца с 2:0, оставяйки себе си в борбата за оцеляване в efbet Лига. Десетият си гол през сезона осъществя Преслав Боруков, който откри резултата в 43-ата, а във втората минута на добавеното време влезлият като запаса Ловре Кнежевич подсигурява триумфа за „ болярите”. Двата тима пък доиграха срещата на „ Ивайло” с човек по-малко, откакто в 84-ата минута реферът Станислав Тодоров изгони Хосе Чембърс и Петър Атанасов поради спречкване сред двамата.

Началните минути във Велико Търново не се отличиха с нищо, с изключение на с няколко неточни паса от Аласан Ндиайе. Халфът на Етър Симеон Мечев достави доста положително центриране от свободен удар в наказателното поле на врачани след 12 минути игра, само че нито Хосе Кордоба, нито Божидар Кацаров притичаха да засекат положителната топка.

В 26-ата минута от срещата Алдаир Ферейра напредна с топката отляво и насочи диагонален шут, само че настрана от вратата, защитавана от Краси Костов. В ответната офанзива пък удар на Мартин Николов бе отразен от Иванов.

Десет по-късно пък " болярите " оцеляха на два пъти. Петър Атанасов комбинира първо с Генов и се озова " очи в очи " с Христо Иванов, който съкрати ъгъла за удар и с тяло парира топката, пращайки я в ъглов удар. След него тъкмо Ндиайе откри с пас обратно Петър Атанасов, който стреля мощно с десния си крайник, само че кълбото се отби в напречната греда на великотърновци.

Две преди края на първата част " виолетовите " се радваха. Алдаир Ферейра центрира топката от директен свободен удар в полето на врачани. Атанас Зехиров от Ботев не реагира добре при изчистването на кълбото, а то отиде пред Преслав Боруков, който от близко нямаше по какъв начин да не осъществя - 1:0 за Етър.

Второто полувреме стартира с анулиран гол за гостите. Бранителят Венцислав Керчев прати топката във вратата на Христо Иванов, само че бе в състояние на засада и попадението бе анулирано. В 52-ата минута Юлиан Ненов пропусна да накаже доста груба неточност от Здравко Илиев и ударът му отиде настрана от " болярската " врата.

12 минути преди края Здравко Илиев изведе вдясно Кольо Станев, който спринтира ловко и центрира паралелно в наказателното поле на врачани за Меси Мезу. Топката пристигна малко по-назад за габонеца и ударът му не затрудни Костов. Шест преди края поради бутания и разправии прибързано бяха изгонени Хосе Чембърс от Етър, който хвана за гушата Петър Атанасов, който секунда преди този момент удари без топка състезател на Етър и по този начин двата тима доиграха мача с по 10 индивида.

Секунди след влизането си в игра Ловре Кнежевич се разписа в 92-ата минута. Кольо Станев откри с диагонален пас хърватина, който овладя и чудесно финтира Христо Златински, с цел да стреля по земя с левия крайник и да вкара втори гол - 2:0.

В момента Етър изостава на 6 точки от врачани, които са в зоната на баража за оцеляване и на 8 от Славия, който е на избавителното 11-о място. Традиционно Етър играе мощно против врачани на " Ивайло ", където няма загуба от този противник. Двата отбора са се изправяли във Велико Търново 21 пъти, като Етър има 13 победи, а осем пъти срещите са завършвали наедно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР