Отборът на Етър най-сетне се поздрави с първа победа за

...
Отборът на Етър най-сетне се поздрави с първа победа за
Коментари Харесай

Етър победи Берое с 2:1 в efbet Лига

Отборът на Етър най-накрая се поздрави с първа победа за новия сезон. " Болярите " изстрадаха триумфа си против Берое, побеждавайки селекцията на Александър Томаш с 2:1. Двубоят на " Ивайло " предложи доста забавни мигове на футболните почитатели. Дани Младенов откри резултата за домакините след дежурния си гол в 34-ата минута. До паузата гостите натиснаха крепко, само че гредата и страховит Христо Иванов оставиха резултата неизменен.

След почивката Берое още веднъж беше по-активният отбор, само че неприятна новина за заралии беше изгонването на Иван Бандаловски в 71-ата минута. Дори и с тази неволя, старозагорци стигнаха до ремито, когато Камбуров най-сетне се реваншира за своята поредност от пропуски преди този момент. Оттук насетне обаче Етър взе лидерската роля в мача и дочака своя успех с късно попадение на резервата Милчо Ангелов в 89-ата минута.

По този метод момчетата на Росен Кирилов се изкачиха до 10-ото място в efbet Лига. Берое остава в Топ 4, само че още на следващия ден може да бъде изпреварен от ЦСКА.

Двубоят в остарялата столица стартира на доста ниски обороти. Двамата старши-треньори като че ли се надиграваха тактически, като от това страдаше желанието на почитателите за офанзивно представление на " Ивайло ".

За наслада, въпреки и малко по-късно от нужното, страстите на в този конфликт ескалираха.

" Болярите " дочакаха своя късмет и поведоха в резултата след 34 минути. Светослав Ковачев сътвори рейд по крилото, след което насочи доста остро подаване към дузпата. Централният защитник на Берое Виктор Генев изненадващо не посегна да блокира, а траялата топка стигна до Даниел Младенов. Българският национал изскочи зад тила на статичния Василев и със мощен шут в средата на вратата не остави никакъв късмет на Перниш.

Но това не беше всичко. Неубедителната защита на Берое бързо направи и втори подарък за " виолетовите ". Атака на домакините мина мощно през центъра след двойно подаване. Миг по-късно Крум Стоянов насочи чудесно подаване към Ивайло Димитров, който някъде от позицията, откъдето означи Дани Младенов, този път не можа да матира реагиралия по превъзходен метод Душан Перниш.

Отговорът на заралии въпреки всичко пристигна, а той беше и извънредно рисков за " болярите ". Камбуров върна към намиращия се на границата на наказателното поле Меледже. Африканецът заложи на техниката и шутира елегантно към далечния ъгъл на Иванов. Капитанът на Етър се протегна оптимално и мазета в гредата, с което избави своите от сигурното равнене.

Берое не спря да търси възобновяване на паритета още до почивката. Старозагорци впечатлиха с триходова композиция в 42-ата минута, която изведе на стрелкова позиция Педо Еуженио. И португалската звезда обаче бе обезверена от нова добра интервенция на Христо Иванов.

Етърци можеха да се вкарат в огромна пакост, секунди преди сигнала за пауза. Иван Иванов подаде в рискова зона за Крум Стоянов, който пък още по-неразумно реши да не чисти, а да комбинира със Станоев. Естествено, пасът му беше кръстосан от Александър Цветков, само че и опорният халф на Берое не можа да пробие имащия страхотни минути вратар на " виолетовите ".

На полувремето ядосаният Александър Томаш прибегна до нужни промени в своя състав. Така се стигна до рокадата на Виктор Генев с Ерол Алкан, а пък Вандерсон се появи вместо Рубен Бригидо.

Берое продължаваше да пропилява преференциални положения в този дуел. В 59-ата Мартин Камбуров съумя да пробие сред трима, само че в последния миг бранител на Етър направи шпагат и мазета в корнер. След неговото осъществяване не последва нищо забавно.

Публиката на стадион " Ивайло " видя нещо в 69-ата минута, което не се вижда всеки ден. Александър Василев подсигури съвършената топка за своя водач Мартин Камбуров. Опитният голмайстор обаче направи по-трудното и от един метър прати коженото кълбо над горната греда. Пропускът му пък накара наставника Александър Томаш да се хване за главата.

В миг, когато Берое като че ли беше допустимо най-близо до изравняването, неприятна вест сполетя лагера на заралии. Иван Бандаловски си изкара два жълти картона в границите на пет минути и небрежно беше пратен под душовете от основния арбитър Станислав Тодоров. Бандата не бе по никакъв начин удовлетворен от решението на рефера, напускайки с цветущи псувни.

Макар и с човек по-малко, беройци счупиха каръка и справедливо изравниха в 72-ата минута. Нова добра тяхна офанзива отляво приключи с центриране на Вандерсон. Мартин Камбуров се извиси над персоналните си пазачи и с глава порази мрежата на " виолетовите ".

В 76-ата минута младата вяра на Етър - Светослав Ковачев показва своята отлична техника на дребен периметър. Талантът направи на пух и прахуляк защитата на Берое, но завършващият му изстрел беше избавен с крайник от съвършения в този момент Перниш.

Този трагичен дуел нямаше по какъв начин да не приключи и по извънредно забавен метод. Победата въпреки всичко отиде в актива на домакините. " Виолетовите " подпечатаха дебютния си съумях за сезона, откакто в 89-ата минута прецизен беше резервата Милчо Ангелов. Всичко стартира от страхотните дейности на Кольо Станев по фланга, където младокът размина Александър Василев, а по-късно насочи и подаване сред краката на Алкан. Таранът на домакините бе на точното място и макар неубедителния си удар, Душан Перниш въпреки всичко беше преодолян.
След паузата за националните тимове, Берое приема на собствен терен Витоша (Бистрица). Етър пък ще има сложната задача да търси нещо положително от визитата си на Лудогорец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР