Отборът на Етър 64 (Велико Търново) победи категорично Сливница с

...
Отборът на Етър 64 (Велико Търново) победи категорично Сливница с
Коментари Харесай

Етър 64 срещу Бъки на финала за Купата на България

Отборът на Етър 64 (Велико Търново) победи изрично Сливница с 38:29 (22:13) във втория полуфинал и се класира за огромния край на шампионата за Купата на България по хандбал при дамите, на който са домакини в Двореца на културата и спорта.

Така на финала на следващия ден (14 март) рекордьорът по извоювани национални купи с 13 Етър ще се изправи против защитаващия трофея си Бъки (Габрово), който по-рано през днешния ден победи водача в шампионата Свиленград с 25:22 (10:6) . Финалът сред Етър и Бъки ще се играе от 13,00 часа, а в 11,00 часа ще стартира мачът за 3/4 място сред Свиленград и Сливница.

Възпитаничките на Йонка Генчева рано поеха контрола върху мача, като след 10 минути водеха с 5:2, а да почивката усилиха задатъка си до 22:13. Домакините дефинитивно предрешиха дуела доникъде на втората част, когато дръпнаха с 34:20 и до края срещата се доиграваше.

Миглена Христова вкара 7 гола, а Анна Захарова, Олександра Замишляк и Соня Богданова прибавиха по 6 попадения за успеха. Стелияна Павлова беше най-резултатна за Сливница с 9 гола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР