Отборът на Екваториална Гвинея записа впечатляваща победа с 4:0 над

...
Отборът на Екваториална Гвинея записа впечатляваща победа с 4:0 над
Коментари Харесай

Екваториална Гвинея - Кот д'Ивоар 4:0 за Купата на африканските нации

Отборът на Екваториална Гвинея записа впечатляваща победа с 4:0 над домакина Кот д`Ивоар в финален мач от група " А " на шампионата за Купата на африканските народи.

Победата изкачи Екваториална Гвинея на първото място в потока със 7 точки, колкото има и втория Нигерия, който победи с 1:0 Гвинея-Бисау.

Кот д`Ивоар приключи на трета позиция в групата с 3 точки и ще се надява на положително стичане на събитията в другите групи, с цел да продължи напред като един от четирите най-хубави трети тима. Гвинея-Бисау приключва на дъното без актив.

На Олимпийския стадион " Аласан Уатара " в Абиджан Екваториална Гвинея откри в 42-рата минута посредством Емилио Нсуе.

Кот д`Ивоар изглеждаше като да изравни в добавеното време на първата част, само че голът на Ибрахим Сангаре вярно бе анулиран поради засада.

През вторите 45 минути Екваториална Гвинея се прибра в половината си и изчака своите моменти, с цел да нанесе още цели три удара на домакините. Пабло Ганет повиши на 2:0 от фаул в 72-рата минута, а три по-късно Нсуе с втория си гол в мача направи резултата типичен. Крайното 4:0 бе завършено от Яник Буйла в 88-мата минута пред невярващите погледи на последователите.

В другия мач, игран по същото време, Нигерия победи с 1:0 новобранеца Гвинея-Бисау. Единственото попадение в мача бе автогол, който си вкара Опа Санганте в 36-ата минута. През второто полувреме екипът на съдийката Бухра Карбуби от Мароко анулира три гола - два на Нигерия и един на Гвинея-Бисау, само че напълно вярно.

На осминафиналите Нигерия ще играе с втория в група " С ", до момента в който Екваториална Гвинея ще срещне третия от групите " С ", " D " или " Е ".
 Екваториална Гвинея - Гвинея-Бисау 4:2 в мач от туринра за КАН
Екваториална Гвинея с скъпа победа в шампионата за Купата на африканските народи

Срещу Гвинея-Бисау
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР