Отборът на Еквадор отново е на път да бъде изхвърлен

...
Отборът на Еквадор отново е на път да бъде изхвърлен
Коментари Харесай

Интерю на Браян Кастийо от 2018 година изхвърля Еквадор от Световното по футбол в Катар?

Отборът на Еквадор още веднъж е на път да бъде изхвърлен от международното състезание по футбол в Катар след нови доказателства по проблема с националността на Браян Кастийо. Футболистът все присъединяване в осем от десетте мача за отбора в квалификациите за Мондиал 2022.

В четвъртък на ново съвещание ФИФА ще реши дали разкритията ще бъдат задоволителни за отстраняването на селекцията от идния планетарен шампионат.

През юни футболната централа взе решение, тогава дефинитивно, че Еквадор резервира правото си да взе участие на международното състезание, макар претенциите и показаните доказателства от страна на Чили, че Кастийо не е роден в страната, чийто цветове пази, а в Кулумбия и това прави картотеката му непозволена.

Сега, два месеца преди началото на Мондиала, публично притежание стана изявление отпреди четири години, в което самият футболист признава, че не е 1998 година, а през 1995 година, както и че второто му име е Хавиер, а не Давид – обстоятелства, които в допълнение удостоверяват опасенията, че актът му за раждане е подправен.

В четвъртък Апелативната комисия на ФИФА ще изслуша въпросния аудиозапис и ще вземе решение по проблема. Ако Еквадор бъде отхвърлен от първенствотво, мястото на отбора най-вероятно ще бъде заето от състава на Чили, който с присъждането а възможни служебни победи с по 3:0, ще заеме четвъртото място в квалификациите в сона КОНКАКАФ.

Другата алтернатива е извънредно спорна. Правото да взе участие на Мондиала да бъде обещано на европейския първенец Италия, който има най-предно класиране в ранглистата на ФИФА от не класиралите се тимове.

Жребият за шампионата в Катар отреди в група А да бъдат домакините, Нидерландия, Сенегал и Еквадор.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР