Отборът на Добруджа 07 се класира на полуфиналите за Купата

...
Отборът на Добруджа 07 се класира на полуфиналите за Купата
Коментари Харесай

Добруджа затвори полуфиналната четворка за Купата

Отборът на Добруджа 07 се класира на полуфиналите за Купата на България, откакто се наложи над Дунав Русе с 3:1 гейма (25:13, 16:25, 25:21, 25:11) в последния 1/4-финал на шампионата, игран довечера в зала "Младост " в Бургас.

Така на полуфиналите на следващия ден (18 януари) Добруджа ще срещне домакините от Нефтохимик 2010, които по-рано през днешния ден отстраниха Марек Дупница след 3:0 гейма. Срещата е от 19 часа.

Преди това от 16 часа пък ще бъде първия полуфинал сред Монтана и защитаващия трофея си отбор на Хебър.

Добруджа господства през цялото време на първия гейм, като не разреши на Дунав да настигне. При 7:8 русенци се приближиха, само че след това момчетата на Петър Шопов влязоха в серия и взеха добра преднина. Постепенно тя нарастна и се резервира, като "зелените " взеха гейма с разгромното 25:13.

Дунав започва с добра разлика във втората част, добруджанци обаче изравниха. Интригата се резервира жива и в идващите минути, като русенци поведоха с четири точки. Дистанцията бе скъсена на единствено точка, само че това активизира противника и продължи да държи добричлии в напрежение. Дунав сподели резистентност във значимите моменти и не даде опция за противопоставяне, завършвайки съвършено гейма - 25:16 и 1:1.

Волейболистите на Добруджа държаха самодейността през по-голямата част от третия гейма, като демонстрираха напълно друго лице от предходния. Дунав се доближаваше още веднъж, само че не съумя да стигне до брейк точка и да направи освен това. Добруджа още веднъж излезе напред в резултата след 25:21. Четвъртата част продължи възходящата линия на добричлии. До края те бяха по-стабилният тим във всички детайли и закономерно записаха успеха след 25:11 и 3:1 след сполучлива офанзива на Иван Крачев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР